Shaklee Facts

Apa Makna “Shaklee Itu Selamat” Pada Put Sekeluarga

Ni family kecik Put hehe Kami semua pengguna Shaklee. Ya, si kecik tu pun makan Shaklee jugak, through susu ibunya la… (ha awk ingat Put sumbat dia Vitalea ke hmmm hmmm?Korang tau tak, salah satu tagline Shaklee adalah “Always Safe”, yang merujuk pada keselamatan produk2 untuk digunakan dalam jangka masa berapa lama pun sebab semua …

Apa Makna “Shaklee Itu Selamat” Pada Put Sekeluarga Read More »

Semua Orang Dok Kecoh Shaklee Terbaik. Betul Sangat Ke?

Sekiranya anda sampai ke blog ini menggunakan kata kunci “Kenapa Shaklee Terbaik?”, anda mungkin jatuh dalam salah satu golongan di bawah: Golongan 1: Golongan yang mahu explore options untuk menambah baik kualiti kesihatan anda – anda mungkin sedang menghadapi masalah kesihatan tertentu, mungkin juga tidak. Anda juga mungkin seseorang yang pernah lihat rakan / ibu …

Semua Orang Dok Kecoh Shaklee Terbaik. Betul Sangat Ke? Read More »

Beli Produk Shaklee Online Tanpa Melalui Agent

Alhamdulillah Shaklee telah melancarkan aplikasi eSell di mana ia memudahkan anda untuk anda sebagai pelanggan setia untuk membeli produk Shaklee hanya di hujung jari, terus ke depan pintu. Dah tak perlu lagi nak berbasa-basi dengan ejen yang kadang-kadang mungkin respon lambat dan sebagainya.. Oleh itu, saya amat teruja untuk memberi tutorial yang mudah dan ringkas …

Beli Produk Shaklee Online Tanpa Melalui Agent Read More »

5 Pengalaman Bisnes Shaklee Online Yang Menyenangkan Hati

Salam readers sekalian! Semoga hari anda produktif dan aktif dan ceria selalu dengan vitamin B Complex, hehe…kalau belum cuba, mesti mahu cuba tau, boleh godek-godek blog ni atau kalau nak senang, PM langsung ok.. Dah beberapa bulan serius dengan bisnes Shaklee – ada beberapa pengalaman yang menyenangkan hati, and as always, perkara yang menyenangkan hati …

5 Pengalaman Bisnes Shaklee Online Yang Menyenangkan Hati Read More »

5 Sebab Peribadi Saya Terjebak Dalam Bisnes Shaklee

Selamat hari minggu! Apa kabar semua? Hujung-hujung minggu macam ni, mesti semua ada rancangan-rancangan sendiri… mesti jugak banyak kenduri kahwin yang nak dihadiri, kan? Saya, pagi tadi mengekor mak ke pasar beli ikan dan ayam, dan sekarang sementara mak tengah masak (punya pemalas nak tolong, hehe..) dan Iman Nasuha tengah tidur petang, ambik kesempatan nak …

5 Sebab Peribadi Saya Terjebak Dalam Bisnes Shaklee Read More »

Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee Mudah dan Meriah

Lepas dah do your research dan terasa membuak-buak nak cuba barangan Shaklee (hehe ye ke? Kalau tak, buakkan sekarang), step pertama is cari distributor Shaklee yang berwibawa seperti saya untuk anda pesan dan dapatkan produk. Atau jikalau anda bijak dan berfikir one step ahead, anda akan tetap juga cari distributor Shaklee berwibawa IAITU SAYA dan register …

Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee Mudah dan Meriah Read More »

3 Tips Pilih Shaklee Distributor yang Berwibawa

Sewaktu saya mula-mula decide nak jadi Shaklee Independent Distributor (SID) yang aktif, satu kerisauan saya yang paling over sekali adalah waktu customer tanyakan set dan mintak cadangan. Macam-macam perkara negatif yang saya fikirkan, termasuklah: Kalau saya tersalah cadangkan set, kasihan customer… Apa jadi kalau set yang saya cadangkan ini tak berkesan, adakah customer akan marah? …

3 Tips Pilih Shaklee Distributor yang Berwibawa Read More »

Shaklee Terbaik Pengasas Berkaliber

Salah satu faktor yang menyumbang kepada kredibiliti produk adalah kredibiliti pengasasnya.  Jadi hari ni, saya hendak kongsikan tentang sejarah founder Shaklee – Dr Forrest C. Shaklee. Latar Belakang Pendidikan Beliau merupakan pengasas produk multivitamin pertama di dunia. Pada tahun 1915, beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiatnya – Vitalized Minerals. Biochemist kemudiannya menggelarkan …

Shaklee Terbaik Pengasas Berkaliber Read More »