Set Kolesterol

Makanan rendahkan kolesterol

5 Makanan Rendahkan Kolesterol Untuk Elak Strok Mengejut

Kolesterol adalah satu masalah yang nampak remeh, tapi bahaya. Kolesterol yang tidak dikawal akan menyebabkan masalah lain yang lebih fatal, seperti serangan jantung mengejut. Nak beli butter ke marjerin? Marjerin tinggi kolesterol, so nak beli butter lah. Aku gemuk.. untunglah orang kurus, semua boleh makann Banyak salah faham berkaitan kolesterol. Antaranya orang kurus takkan ada …

5 Makanan Rendahkan Kolesterol Untuk Elak Strok Mengejut Read More »

ubat turunkan kolesterol

Jangan Bergantung Pada Ubat Turunkan Kolesterol Semata – 3 Perkara Boleh Ubah

Put terdengar perbualan kawan di ofis yang beritahu dia baru diagnosed kolesterol tinggi. Dia risau sebab masih muda (umur baru je 35 tahun) dan kolesterol tinggi ni boleh bawa pada macam2 penyakit kronik yang lain. So diorang dok berbual la tentang ubat turunkan kolesterol yang masing-masing sedang makan. Kelakar pulak Put dengar sebab sorang tu …

Jangan Bergantung Pada Ubat Turunkan Kolesterol Semata – 3 Perkara Boleh Ubah Read More »

3 Cara Turunkan Kolesterol Yang SEMUA Perlu Amal Elak Mati Mengejut

Semalam, Put baru sahaja kehilangan Atok akibat serangan jantung mendadak. Petangnya, kawan seofis beritahu neneknya meninggal akibat sakit jantung mengejut jugak. Sungguh, ajal maut di tangan tuhan jua, tapi sebolehnya tak mahu lah yang mengejut macam ni. Terkejut dan terasa kehilangan sangat. Bila disiasat, Atuk punca sakit jantungnya tak pasti kenapa tapi kawan seofis Put, …

3 Cara Turunkan Kolesterol Yang SEMUA Perlu Amal Elak Mati Mengejut Read More »

Ubat Kolesterol Supaya Tak Melarat Sakit Jantung Pulak

Yang ada masalah kolesterol, jenuh tak dah pantang mcm sungguh2 dah, makan berbagai jenis ubat kolesterol dah, tapi bila check dokter, sama je!! Hahaha emo kan. Rasa macam nak suruhhh je dokter tu test sekali lagi sebab buntu dah, dah habeh control diet but why laaaa its like this always? Tau tak kolesterol dlm badan …

Ubat Kolesterol Supaya Tak Melarat Sakit Jantung Pulak Read More »

Halang Kolesterol Bahaya dengan Phytocol-ST Shaklee – Produk Terbaru Paling Hangat

Semoga hari Sabtu anda dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang ceria 🙂 Satu produk Shaklee yang diwar-warkan dapat membantu ramai orang dah keluar awal bulan Jun hari tu, dilancarkan sekalian masa National Conference Shaklee (yang saya tak berkesempatan nak pergi, cuma sempat baca live updates je kat Facebook – Nampak macam best!).. Tak lain tak bukan – …

Halang Kolesterol Bahaya dengan Phytocol-ST Shaklee – Produk Terbaru Paling Hangat Read More »