Set Alzheimer

Rawatan Pesakit Nyanyuk Menggunakan Nutrisi Semulajadi

Sakit nyanyuk bukan sahaja membebankan pesakit, malah turut membebankan ahli keluarga atau penjaga. Ini kerana Pesakit nyanyuk teruk akan kehilangan fungsi fizikal – tak dapat menguruskan diri sendiri dan sentiasa perlukan bantuan hatta untuk ke tandas sekalipun Pesakit nyanyuk akan kehilangan fungsi mental – percakapan mungkin sukar difahami dan diulang -ulang Disebabkan tiada ubat khas …

Rawatan Pesakit Nyanyuk Menggunakan Nutrisi Semulajadi Read More »

Ubat Alzheimer Untuk Bantu Fungsi Saraf Supaya Tak Makin Lupa

Kalau sebut Alzheimer, mungkin tak ramai yang tahu ape kebenda lah tu. Tapi penyakit lupa atau nyanyuk, adalah satu penyakit yang diketahui ramai. Umumnya kerana pesakit lupa atau nyanyuk (a.k.a Alzheimer) akan perlahan-lahan hilang fungsi mental dan fizikal, sehingga ramai yang turut menggelarkan pesakit nyanyuk ni sebagai “orang gila”. Apa yang sebenarnya berlaku pada pesakit …

Ubat Alzheimer Untuk Bantu Fungsi Saraf Supaya Tak Makin Lupa Read More »

Cara Merawat Alzheimer – Penyakit Yang Bukan Hanya Menyerang Orang Tua!

Alzheimer merupakan sejenis penyakit yang lebih mudah dikenali sebagai penyakit yang menjadi semakin teruk akibat kehilangan sel saraf otak. Alzheimer, walaupun secara amnya dikaitkan dengan penyakit orang-orang tua, sebenarnya bukan hanya menyerang orang tua sahaja. Kini, orang muda pun dah mencari cara merawat alzheimer sebelum terkena a.k.a mencegah. Alzheimer dikategorikan sebagai sejenis penyakit, dan bukannya …

Cara Merawat Alzheimer – Penyakit Yang Bukan Hanya Menyerang Orang Tua! Read More »