Ostematrix

Susu Badan Kurang Semasa Period – 5 Langkah Yang Ibu Boleh Ambil SEKARANG Untuk Elak Merudum

Ada ibu yang beranggapan bila beliau menyusu badan, period takkan datang. Benar sekiranya penyusuan ibu adalah eksklusif dan menepati beberapa lagi syarat lain seperti yang ditulis di website Parenting.com. Sekiranya tak cukup syarat, kebanyakan ibu akan didatangi haid sewaktu masih menyusukan bayi dan satu masalah yang sering dihadapi adalah susu badan kurang semasa period menjengah. …

Susu Badan Kurang Semasa Period – 5 Langkah Yang Ibu Boleh Ambil SEKARANG Untuk Elak Merudum Read More »

5 Tips Kurangkan Masalah Lenguh Badan Bila Perut Dah Boyot Trimester Ketiga

Satu masalah yang akan menyerang ibu-ibu hamil, terutamanya waktu trimester ketiga adalah masalah lenguh badan. Saya pun sama, seringkali lenguh badan dan belakang sewaktu hamil di trimester ketiga ni. Paling tak best kalau bangun-bangun pagi dah sakit badan! Nak mulakan hari pun macam malassss aje.. aduhai Hasil pembacaan saya di buku-buku dan internet, saya kumpul …

5 Tips Kurangkan Masalah Lenguh Badan Bila Perut Dah Boyot Trimester Ketiga Read More »

6 Cara Mudah Kurangkan Sakit Badan Supaya Cergas dan Rasa Muda

Sakit badan memang salah satu sakit yang merimaskan. Muda-muda dah sakit-sakit badan. Belum lagi tua… alahai.. Sudahlah tak nampak macam sakit, orang lain tengok macam sihattttt aje tapi kita tuan punya badan yang mengalami sakit badan ni ya Allah, tahu-tahu je lah betapa rimas dan seksanya! 1. Diet Seimbang Semestinya, kan? Kalau badan disumbat dengan …

6 Cara Mudah Kurangkan Sakit Badan Supaya Cergas dan Rasa Muda Read More »

Pengalaman Makan Vitamin Untuk Dalam Pantang Bersalin, Langsung Tak Serik Berpantang Tau

Salam Semua! Hari ni seronok berborak dengan 2 kakak yang tanya tentang vitamin untuk dalam pantang. Mulanya, cuma tanya pengalaman saya berpantang anak sulung, jadi saya kongsikan cerita saya berpantang guna Set Berpantang Shaklee. Dari perbualan kami tu, saya simpulkan : Ibu ramai yang agak cuak nak ambil jamu dan herba atas alasan takut efek …

Pengalaman Makan Vitamin Untuk Dalam Pantang Bersalin, Langsung Tak Serik Berpantang Tau Read More »

Kejang Kaki Semasa Mengandung Sampai Bangun Tidur Malam Menangis..Ini Mungkin Membantu

Kejang kaki semasa mengandung (atau tak mengandung sekalipun) adalah salah satu benda yang mengerikan dan let’s be honest, tak ada siapa yang mahu tengah syok-syok tidur, sekali kaki macam ada orang sentap dan terus jadi keras dan rasa sakit kalau bergerak sikit sakit berganda-ganda. Tak ada. Tapi ni lah masalah yang sering dihadapi, terutamanya untuk …

Kejang Kaki Semasa Mengandung Sampai Bangun Tidur Malam Menangis..Ini Mungkin Membantu Read More »

Seksanya Sembelit Ketika Mengandung Sampai Takut Nak ke Tandas! (Tak Lagi)

Fuh… seksa sembelit memang tak siapa yang nak lalui. Sudahlah tak ada mood nak membuang, tapi memikirkan berhari-hari dah tak buang dan pinggang pun dah sakit, perut dah buncit, gagahkan jugak diri nak ke tandas. Kerasnya Ya Allah, mengalahkan batu. Kalau nasib tak baik, keluar tapi berdarah-darah. Buasir. Sembelit ketika mengandung lebih lebih lagi teruk …

Seksanya Sembelit Ketika Mengandung Sampai Takut Nak ke Tandas! (Tak Lagi) Read More »

4 Kepentingan Makan Vitamin Semasa Hamil? (Khas Buat First Time Mothers)

Penting! Assalamualaikum semua.. Sebaik sahaja bakal ibu disahkan mengandung oleh doktor, perkara pertama yang akan dibekalkan adalah peket-peket vitamin yang doktor cakap wajib dimakan untuk tumbesaran baby, kesihatan bakal ibu dan sebagainya. Selalunya, doktor akan berikan Obimin (sejenis multivitamin), pil asid folik dan juga pil kalsium, sekiranya ibu tak berapa lalu nak minum susu. Nah, …

4 Kepentingan Makan Vitamin Semasa Hamil? (Khas Buat First Time Mothers) Read More »

Hilangkan Sakit Sendi Supaya Dapat Berdiri Lama Dalam Solat

Seriau tak kalau nak rukuk atau sujud, bunyi lutut mengalahkan bunyi kepala paip yang berkarat? Tu kalau setakat dengar bunyi. Kalau kita jadi orang yang lututnya sebegitu, lagi serik dan pedih nak bergerak. Sanggup buat apa saja untuk hilangkan sakit sendi tu. Sendi tu, fungsinya apa? Sendi menghubungkan dua tulang yang berbeza. Selalunya, sendi membolehkan …

Hilangkan Sakit Sendi Supaya Dapat Berdiri Lama Dalam Solat Read More »

Set ibu mengandung dari shaklee super lengkap, superior!

“Peninglah nak cari set lengkap untuk mengandung ni..”, ini anak pertama, boleh cadangkan set yang sesuai tak? Kenapa perlu makan vitamin-vitamin ni? Nah, ini antara soalan yang sering saya terima daripada bakal-bakal ibu yang sedang hamil. Saya tentunya akan cadangkan set mengandung dari Shaklee yang saya dah pernah gunakan dan uji sendiri keberkesanannya, namun sesetengah …

Set ibu mengandung dari shaklee super lengkap, superior! Read More »

Ostematrix Mudahkan Proses Sleep Training Anak?

Sedang menunggu gadis kesayangan saya lelap. Baru sudah disusukan, dan sekarang tengah testing tiarapkan dia buat kali yang ke 34 (serius tak tipu), tengok dia lelap ke tak. Dua hari yang lepas, saya start baca tentang sleep training. Tak lama lagi nak mula kerja, kesian pulak dekat neneknya (yang akan jaga) kalau Iman tak reti …

Ostematrix Mudahkan Proses Sleep Training Anak? Read More »