Energizing Soy Protein (ESP)

Cara Licinkan Kulit Wajah Semulajadi Tanpa Perlu Pakai Produk Pemutih Yang Tah Hape Hape

Kecantikan tu subjektif, dan akan dipengaruhi oleh pelbagai aspek – spiritual, nutrisi dalaman dan produk kecantikan luaran. Hari ni Put nak share tentang nutrisi dalaman. Ramai yang pikir, cara licinkan kulit wajah cuma lah dengan belanja beribu-ribu ringgit melalui produk skincare sahaja, tapi betul ke? Apa yang selalunya terjadi adalah kita dok cari-cari produk skincare …

Cara Licinkan Kulit Wajah Semulajadi Tanpa Perlu Pakai Produk Pemutih Yang Tah Hape Hape Read More »

Kenapa Patut Rasa Bersalah Makan Ayam Hari-Hari

Protein ada dua sumber, haiwan dan tumbuhan. Ayam, ikan, kambing, lembu yang kita selalu makan tu lah protein haiwan. Mudah nak dapat sebab semua pasar ngan pasaraya pun jual. Protein haiwan ni bekalkan 9 asid amino lengkap yang diperlukan badan – badan x dapat buat sendiri 9 asid amino ni, so penting untuk dapatkan dari …

Kenapa Patut Rasa Bersalah Makan Ayam Hari-Hari Read More »

10 Cara Hilangkan Kedut Bawah Mata Tanpa Perlu ke Pusat Kecantikan

Bagi golongan yang telah meningkat usia, kedut bawah mata adalah salah satu tanda penuaan yang sering cuba dielakkan.Terutamanya wanita. Macam-macam cara hilangkan kedut bawah mata akan dicuba supaya kedut tidak keluar, atau berkurangan. Dari mata jatuh ke hati, kata orang. Mata yang terlalu berkedut pun akan nampak lebih kusam dan penat –> tak bagus untuk …

10 Cara Hilangkan Kedut Bawah Mata Tanpa Perlu ke Pusat Kecantikan Read More »

Set Slimming Shaklee Tawarkan Nutrisi Sesuai Untuk Elak Diet Lepastu Gemuk Semula

Bagi yang nak cuba pengambilan makanan tambahan untuk kurus, boleh cuba set slimming Shaklee yang terdiri dari rangkaian vitamin semulajadi. Konsep kuruskan badan yang Shaklee tawarkan adalah konsep 3B – Bakar, Buang dan Bina. Tapi sebelum tu, untuk yang nak diet, Put nak ingatkan konsep diet Kalori in < kalori out. Maksudnya apa yang masuk …

Set Slimming Shaklee Tawarkan Nutrisi Sesuai Untuk Elak Diet Lepastu Gemuk Semula Read More »

Mahu Tak Kalau Hilangkan Jerawat Selama-Lamanya, Kulit Jadi Licin dan Gebu?

Paling menakutkan untuk orang perempuan (mungkin lelaki jugak kut, tapi Put tak pasti lah sebab Put bukan lelaki, hehe) adalah jerawat yang timbul di wajah yang halus mulus ni. Tu kalau kulit dah sedia halus mulus. Lagi sakit hati kalau dia tumbuh, tumbuh, tumbuh dan terus tumbuh tanpa henti di luar kawalan. Stress tahu! Lintang …

Mahu Tak Kalau Hilangkan Jerawat Selama-Lamanya, Kulit Jadi Licin dan Gebu? Read More »

Pengalaman Makan Vitamin Untuk Dalam Pantang Bersalin, Langsung Tak Serik Berpantang Tau

Salam Semua! Hari ni seronok berborak dengan 2 kakak yang tanya tentang vitamin untuk dalam pantang. Mulanya, cuma tanya pengalaman saya berpantang anak sulung, jadi saya kongsikan cerita saya berpantang guna Set Berpantang Shaklee. Dari perbualan kami tu, saya simpulkan : Ibu ramai yang agak cuak nak ambil jamu dan herba atas alasan takut efek …

Pengalaman Makan Vitamin Untuk Dalam Pantang Bersalin, Langsung Tak Serik Berpantang Tau Read More »

Vitamin Untuk Puasa Supaya Tak Haus Gila Gila

Makanan tambahan vitamin untuk puasa dari Shaklee adalah set yang saya mahu syorkan kepada anda sekiranya anda tergolong dalam orang yang berpuasa dan : Ibu mengandung dan mahu pastikan badan kekal bertenaga dan kandungan sihat terjaga Ibu menyusukan yang mahu MAINTAIN penghasilan susu dan pastikan badan tak kehausan Mempunyai anak kecil yang baru mula belajar …

Vitamin Untuk Puasa Supaya Tak Haus Gila Gila Read More »

Set ibu mengandung dari shaklee super lengkap, superior!

“Peninglah nak cari set lengkap untuk mengandung ni..”, ini anak pertama, boleh cadangkan set yang sesuai tak? Kenapa perlu makan vitamin-vitamin ni? Nah, ini antara soalan yang sering saya terima daripada bakal-bakal ibu yang sedang hamil. Saya tentunya akan cadangkan set mengandung dari Shaklee yang saya dah pernah gunakan dan uji sendiri keberkesanannya, namun sesetengah …

Set ibu mengandung dari shaklee super lengkap, superior! Read More »

Vitamin Untuk Kesuburan

Hari ni terasa sebak hati sebagai seorang ibu bila dapat berita rakan-rakan yang hamil 4 weeks and gugur dan yang dah usaha-usaha tapi belum rezeki. Alhamdulillah, Ya Allah, for bestowing upon my Husband and I the blessing to be a parent. Iman Nasuha, at 65 days of age. Jadi hari ni, bersempena dengan kesebakan hati …

Vitamin Untuk Kesuburan Read More »

Set Kurus Shaklee Gabungan Produk Hebat

Nak kurus dan nak turun berat badan adalah dua perkara yang berbeza. Ada orang, kurus tetapi berat badan tinggi – mungkin sebab ketumpatan ‘muscle’ yang tinggi ataupun bak kata orang tua – tulang berat, hehe…Sejak dua tiga menjak ni ramai yang PM tanyakan tentang Set Kurus Shaklee, produk –produk yang ada dan soalan paling famous …

Set Kurus Shaklee Gabungan Produk Hebat Read More »