Collagen Powder

Hilangkan Sunburn Muka Dengan Cepat (Berkesan Sepantas 5 Hari)

Paling stress adalah kalau minggu ni kita bercuti-cuti Malaysia kat pantai… lepas tu minggu depan kena pulak attend wedding! Argh! Muka dah gelap kusam naik panau sebab sunburn dok mandi laut, macam mana nak vogue the vasss kat wedding tu nanti? Hehehehe Familiar tak? Ni cerita Put. Minggu sebelumnya Put sunburn teruk (muka memang jenis …

Hilangkan Sunburn Muka Dengan Cepat (Berkesan Sepantas 5 Hari) Read More »

Cara Licinkan Kulit Wajah Semulajadi Tanpa Perlu Pakai Produk Pemutih Yang Tah Hape Hape

Kecantikan tu subjektif, dan akan dipengaruhi oleh pelbagai aspek – spiritual, nutrisi dalaman dan produk kecantikan luaran. Hari ni Put nak share tentang nutrisi dalaman. Ramai yang pikir, cara licinkan kulit wajah cuma lah dengan belanja beribu-ribu ringgit melalui produk skincare sahaja, tapi betul ke? Apa yang selalunya terjadi adalah kita dok cari-cari produk skincare …

Cara Licinkan Kulit Wajah Semulajadi Tanpa Perlu Pakai Produk Pemutih Yang Tah Hape Hape Read More »

10 Cara Hilangkan Kedut Bawah Mata Tanpa Perlu ke Pusat Kecantikan

Bagi golongan yang telah meningkat usia, kedut bawah mata adalah salah satu tanda penuaan yang sering cuba dielakkan.Terutamanya wanita. Macam-macam cara hilangkan kedut bawah mata akan dicuba supaya kedut tidak keluar, atau berkurangan. Dari mata jatuh ke hati, kata orang. Mata yang terlalu berkedut pun akan nampak lebih kusam dan penat –> tak bagus untuk …

10 Cara Hilangkan Kedut Bawah Mata Tanpa Perlu ke Pusat Kecantikan Read More »

5 Tips Awet Muda Secara Semulajadi Dari Dalam Tanpa Perlu Pakai Produk Merbahaya

Dengan kecohnya isu beberapa produk kecantikan Qu Pu*** yang disahkan mengandungi merkuri, Put tak dapat bayangkan betapa risaunya orang yang dah terkena. Hajat hati nak awet muda secara semulajadi, tapi malangnya penggunaan produk yang nampak macam selamat dan berkesan rupanya tak adalah semulajadi sangat pun 🙁 Banyak sebab orang nak nampak awet muda. Walaupun rata-rata …

5 Tips Awet Muda Secara Semulajadi Dari Dalam Tanpa Perlu Pakai Produk Merbahaya Read More »

Kulit Licin Gebu Gebas Dalam Masa 8 Minggu… Boleh Raya Cina 2016 dengan Flawless!

Hari ni nak share tentang satu lagi produk Shaklee yang menarik dan diminati ramai Ladies kat luar sana. Minat sebab produk ni akan berikan kesan kulit yang cantik mulus, gebu, kurang jeragat.. yang penting kulit licin lah! Memperkenalkan Shaklee Collagen Powder, atau dikenali sebagai SCP! Untuk yang tak pernah dengar tentang Colagen, mesti tertanya-tanya ape …

Kulit Licin Gebu Gebas Dalam Masa 8 Minggu… Boleh Raya Cina 2016 dengan Flawless! Read More »