Bisnes Shaklee

Anda Nak Mula Bisnes Shaklee? 5 Sebab Kena Pilih Saya Sebagai Mentor

I have always loved sharing. Dulu masa sekolah, sebab acah2 pandai sikit addmaths, cikgu pairkan dengan kawan yang perlukan bantuan nak skor addmaths. I enjoyed mentoring.Masa Uni, bila buat assignment ada kawan mintak tiru tapi of kos ai tak bagi. Ai suruh dia buat dulu pastu sanggup nak sit down dengan dia nak go through …

Anda Nak Mula Bisnes Shaklee? 5 Sebab Kena Pilih Saya Sebagai Mentor Read More »

Pilih Tempat COD Yang Selamat

Petronas!  Selain daripada peminat keras dan tegar kedai MESRA Petronas ni (kalau otw balik kg tu, memang wajib stop kat semua kedai MESRA yang ada, round pun cukup laa haaa gitu punye peminat tegar), Petronas juga saksi pertama kali ber-COD dengan customer Shaklee yang jumpa dari blog. Hehe. Blogku putrizulaikha.com yang menjana pendapatan hehe muah muahhMemang nak tulis …

Pilih Tempat COD Yang Selamat Read More »

5 Pengalaman Bisnes Shaklee Online Yang Menyenangkan Hati

Salam readers sekalian! Semoga hari anda produktif dan aktif dan ceria selalu dengan vitamin B Complex, hehe…kalau belum cuba, mesti mahu cuba tau, boleh godek-godek blog ni atau kalau nak senang, PM langsung ok.. Dah beberapa bulan serius dengan bisnes Shaklee – ada beberapa pengalaman yang menyenangkan hati, and as always, perkara yang menyenangkan hati …

5 Pengalaman Bisnes Shaklee Online Yang Menyenangkan Hati Read More »

5 Sebab Peribadi Saya Terjebak Dalam Bisnes Shaklee

Selamat hari minggu! Apa kabar semua? Hujung-hujung minggu macam ni, mesti semua ada rancangan-rancangan sendiri… mesti jugak banyak kenduri kahwin yang nak dihadiri, kan? Saya, pagi tadi mengekor mak ke pasar beli ikan dan ayam, dan sekarang sementara mak tengah masak (punya pemalas nak tolong, hehe..) dan Iman Nasuha tengah tidur petang, ambik kesempatan nak …

5 Sebab Peribadi Saya Terjebak Dalam Bisnes Shaklee Read More »

Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee Mudah dan Meriah

Lepas dah do your research dan terasa membuak-buak nak cuba barangan Shaklee (hehe ye ke? Kalau tak, buakkan sekarang), step pertama is cari distributor Shaklee yang berwibawa seperti saya untuk anda pesan dan dapatkan produk. Atau jikalau anda bijak dan berfikir one step ahead, anda akan tetap juga cari distributor Shaklee berwibawa IAITU SAYA dan register …

Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee Mudah dan Meriah Read More »

3 Tips Pilih Shaklee Distributor yang Berwibawa

Sewaktu saya mula-mula decide nak jadi Shaklee Independent Distributor (SID) yang aktif, satu kerisauan saya yang paling over sekali adalah waktu customer tanyakan set dan mintak cadangan. Macam-macam perkara negatif yang saya fikirkan, termasuklah: Kalau saya tersalah cadangkan set, kasihan customer… Apa jadi kalau set yang saya cadangkan ini tak berkesan, adakah customer akan marah? …

3 Tips Pilih Shaklee Distributor yang Berwibawa Read More »