Side Income Online Yang Berbaloi Untuk Diusahakan

Sabtu yang lalu, Put berjumpa dengan seorang bisnes partner untuk sesi personal coaching. Bisnes partner Put ni, menjana side income online melalui bisnes ni dari rumah saja – guna internet, handphone dan laptop.

Muda lagi orangnya, terasa ke-tua-an Put.. hehe

Dalam coaching hari tu, sempat kami review semula competency level beliau dalam bisnes ni – sama ada masih dalam level “awareness”, “practise” atau dah “competent”. Evaluation ni Put rangka berdasarkan pengalaman buat KPI di office. KIta ubahsuai sikit lah untuk bisnes kan..

Dan sempat juga check cara beliau close deal. Mana yang belum blose deal tu, kami bincang teknik close deal yag akan tingkat rate close deal sebanyak 50%.

Side Income Online
Jumpa downline bisnes di HQ Shaklee di Sunway

dan alhamdulillah, beliau baru saja update berjaya buat jualan dan close deal dengan tips yang Put kongsikan waktu coaching hari tu! 🙂 Pantas sangat apply, hehe..

Berbaloi ke Buat Side Income Online?

Nak kata berbaloi atau tak jana pendapatan sampingan secara online tu, definisi tu berbeza pada individu.

Tapi bagi Put, berbaloi sekiranya

  • income dari bisnes, boleh tampung mana-mana perbelanjaan harian yang tak cukup seperti belanja dapur, kos sekolah anak, yuran sekolah, dan sebagainya
  • beri kita peluang untuk mula menyimpan. Kadang2 nak harapkan duit gaji semata, memang susah nak ada baki untuk simpanan..
  • sekali-sekala, boleh ambil hasil bisnes untuk bawa keluarga bercuti atau staycation..

Jadi, setakat nak berniaga untung seratus dua, belum cukup berbaloi untuk Put.

Dan alhamdulillah, bonus dari bisnes Shaklee Put melebih2 dari seratus dua. Empat angka jumlahnya.

Berapa potensi income yang boleh dapat dengan bisnes ni? Betul ke boleh jana income? Klik sini untuk baca purata pendapatan bisnes Shaklee sebulan.

Berbaloi?

Berbaloi lah dengan usaha yang Put laburkan..

  • Follow up customer..
  • Promo tanpa henti di media sosial, blog dan whatsapp..
  • Buat kelas coaching pada anak didik, dan jugak kelas offline..
  • Korbankan tidur dan weekends untuk pergi kelas nutrisi, kelas coaching, dan sebagainya..

Side Income Online

Nak Jana Side Income Online Perlukan Pengorbanan

Sekiranya ada bisnes yang beritahu “tak perlu buat apa-apa, hanya tunggu duit masuk saja”… Put minta anda berhati-hati.

Tiada orang yang nak berikan duit bergolek pada kita macam tu saja.

Sesungguhnya, setiap hasil dalam dunia ni akan datang hanya dengan kerja keras kita sahaja. Apa yang kita mahukan, kita kena usahakan. Dengan bersungguh-sungguh. Tanpa malas. Tanpa alasan.

Begitu juga dengan side income online kita.

Kita perlu usahakan.

Cuma dalam bisnes Shaklee yang Put tawarkan ni, kita berusaha dalam kumpulan.

Ada ramai ahli2 bisnes yang sama-sama nak berjaya dengan kita, sama-sama berkongsi ilmu dan sama-sama bring each other up untuk konsisten.

Apa ciri2 side income online yang berbaloi?

1/ Mestilah ada pelan pemasaran yang mudah difahami dan mudah dijalankan. Macam bisnes Shaklee ni, plan pemasarannya sangat telus. Jelas berapa yang kita boleh dapat sekiranya buat jualan.

2/ Bersistem. Maksud Put tentang ni adalah urusan untuk submit order dan track prestasi jualan mudah untuk dilihat. Dalam Shaklee, setiap ahli sah akan dapat akses pada shaklee2u, portal online untuk kita buat order. Kita jugak boleh check banyak mana jualan setakat tarikh sekian2, dan berapa banyak bonus yang kita dah boleh terima. Serius sangat mudah.

3/ Produk tinggi repeat order. Produk yang tinggi repeat order akan mudahkan kita untuk buat jualan secara konsisten setiap bulan. Tak perlu sentiasa bersusah payah nak cari prospek baru…

side income online

Nah, cukup 3 dulu Put kongsikan ciri side income yang Put rasa, sangat berbaloi untuk diusahakan.

Kalau berminat nak tahu lebih lanjut tentang bisnes Shaklee yang bersistem ni, boleh cepat2 hubungi Put di 017-6021189 ya atau klik pada butang di bawah untuk terus whatsapp Put for fast response.

Pengedar Shaklee Subang

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge