Kenali Personaliti Prospek Bisnes Dari Rumah Dengan Bahasa Rahsia

Last week Put join coaching bisnes dari mentor bisnes. Walaupun buat bisnes dari rumah je, setiap weekends or sometimes weekdays ada je program coaching yang kita boleh join. Sama ada syarikat HQ yang buat, atau uplines. Kita pilih saja sessions yang sesuai dengan minat dan skills yang kita nak bangunkan and… attend.

So the one yang Put pergi last week adalah seminar “Prospecting and Organisation Building Menggunakan Bahasa Rahsia”

Bahasa rahsia apa?

Rupanya, setiap manusia ada personality tersendiri yang akan buatkan kita lebih mudah tertarik pada different aspects of business.

So dalam kelas tu, Put belajar untuk kenal apa jenis2 personality yg ada, macam mana nak tau prospek kita tu jenis yang mana (super important) dan.. macam mana nak tackle 😍

Bunyi macam senang je kan but I learned that kita akan cenderung untuk act / communicate berdasarkan personaliy kita sahaja dan bukan prospek.

Dan of course ni sangat merugikan la becos if your prospects cant hear you in the language that they understand and relate to, well….they dont hear you at all.

Empat Warna Personaliti

Basically, personality kita boleh dikategorikan kepada empat warna – merah, biru, kuning dan merah.

bisnes dari rumah

If you jenis yang competitive, tak mahu kalah, dan selalu berminat atau cenderung pada peluang duit, you are most probably a “red” person.

Kalau you jenis yang suka duit tapi look more on using the money to help people, then you most probably are “yellow”.

Orang yang ada personaliti “blue” adalh orang yang make the room goes alive. Dia fun dan sukakan benda2 yang menghiburkan.

And last but not least, you have the “green” coloured personality yang sagat pentingkan sistem, informasi dan suka buat kajian.

WARNA APA YANG BAGUS?

All these 4, Put belajar, perlu ada dalam organisasi bisnes supaya organisasi kita mantap.

Tak ada satu warna pun yang lebih baik dari yang lain, because to function well, semua warna perlu kerja bersama. Each colours have their own strength and drawbacks so together, they are stronger.

Tapi persoalannya…

  • mana nak cari?
  • Dah jumpa prospek, macam mana nak kenal dia kaler ape?
  • Dah tau warna dia, apa nak buat supaya prospecting berjaya?

Semua ni Put dah belajar dalm seminar ni dan akan diturunkan kepada anak didik bisnes Put 😊 So if you berminat nak cuba bisnes Shaklee dengan Put, you will also get this knowledge for free lah!

So tunggu apa lagi.. daftar segera. Klik link bwah ni 👇👇👇

Pengedar Shaklee Subang

 

Di akhir kelas, macam biasa sempat ambik group photo

bisnes part time

Put balik dengan rasa tak sabar nak apply ilmu bahasa rahsia ni pada downlines!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge