Jangan Bergantung Pada Ubat Turunkan Kolesterol Semata – 3 Perkara Boleh Ubah

Put terdengar perbualan kawan di ofis yang beritahu dia baru diagnosed kolesterol tinggi. Dia risau sebab masih muda (umur baru je 35 tahun) dan kolesterol tinggi ni boleh bawa pada macam2 penyakit kronik yang lain. So diorang dok berbual la tentang ubat turunkan kolesterol yang masing-masing sedang makan.

Kelakar pulak Put dengar sebab sorang tu agak berisi, sorang lagi kurus molekkk je tapi dah ada masalah kolesterol.

Kurus pun boleh tinggi kolesterol ke?

Ya boleh.

Kolesterol berpunca dari gaya hidup sedentary dan tabiat pemakanan yang tinggi lemak tepu. So orang kurus pun, kalau jenis malas bersenam dan makan makanan high fat, boleh ada masalah kolesterol tinggi.

Dan walaupun nampak seperti masalah remeh saja, kolesterol boleh membawa kepada serangan jantung dan kematian mengejut.

Jadi, bagus untuk kita cuba kawal paras kolesterol supaya sentiasa pada paras yang baik.

Ada orang tak jaga kolesterolnya sehingga terpaksa bergantung pada ubat turunkan kolesterol tapi kita semua tahu kan yang pergantungan pada ubat akan beri kesan sampingan pada badan?

Jadi sebaiknya, kita mulakan perubahan dalam gaya hidup.

Antara perubahan yang boleh kita buat dari rumah termasuklah:

1/ Tukar gaya pemakanan. Kurangkan makanan segera dan processed food seperti KFC, McDonads, sosej segera, burger, maggi dan seumpamanya. Makanan sebegini sangat tinggi lemak trans dan lemak tepu yang merupakan penyumbang kepada kolesterol tinggi dalam badan.

2/ Mula bersenam. Sekiranya kita tak biasa bersenam, boleh mulakan dengan senaman ringan dulu. Senaman akan menguatkan salur darah kita.

3/ Banyakkan sayuran dan buahan dalam diet harian

4/ Makan makanan yang merendahkan paras kolesterol secara semulajadi. Contohnya oat.

5/ Selain itu, ambil juga supplemen semulajadi yang dihasilkan oleh saintis antarabangsa dan diuji secara klinikal untuk membantu merendahkan paras kolesterol.

Set Kolesterol Semulajadi Untuk Protect Salur Darah, Halang Kolesterol Jahat Masuk Dalam Darah dan Tingkatkan Kolesterol “Baik”

Hari ni Put nak kongsikan set kolesterol premium dari brand Shaklee yang dah bantu ratusan individu yang tercari-cari cara menurunkan kolesterol diorang, jumpa penyelesaiannya.

Of course ini perlu dilakukan on top of changing lifestyle, makan makanan yang sihat dan kurang trans-fat, ya!

Dalam set kolesterol premium ni, ada tiga supplemen semulajadi utama yang akan bantu selesaikan masalah kolesterol tinggi.

produk turunkan kolesterol tinggi

Vivix

Vivix adalah adunan polifenol yang unik dan hebat dan terbukti membantu mengurangkan kolesterol jahat. Kandungan antioksidan dalam Vivix yang tinggi akan melindungi salur darah yang mungkin rosak akibat tempelan plak kolesterol. Dalam satu kajian juga, Vivix terbukti membantu untuk “repair” semula sel yang rosak – jadi salur darah yang mungkin dah terjejas akibat kolesterol boleh dibaiki dan dipulihkan.

Phytocol- ST

Phytocol ST akan memberikan fitosterol, iaitu sterol tumbuhan dalam badan yang strukturnya mirip kolesterol. Cara kerjanya juga sangat unik.

Bila kita ambil phytocol ini, fitosterol akan masuk ke dalam salur darah kita dan menghalang kolesterol jahat dari masuk ke dalam darah. Kolesterol jahat yang tak masuk dalam darah ni akan disingkirkan dari badan, so tak ada lah masalah kolesterol naik mendadak atau tak boleh dikawal lagi.

Nak dapatkan sterol tumbuhan secara semulajadi secukupnya, kita perlu makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum sehari!

Susah nyaaaaa 😪😪Tapi sekarang dah ada phytocol ni, lebih mudah nak bantu badan kawal kolesterol.

Baca lebih lanjut tentang Phytocol di sini

Omega guard

Omega guard dalam Set Kawal Kolesterol ni akan berikan badan kita high-purity, pharmaceutical-grade fish oil yang tinggi kualiti dan keberkesan. Kalau dok cari cara turunkan kolesterol ldl (kolesterol jahat), omega 3 ni la yang anda patut ambil.

Kandungan omega 3 yang bagus ni akan bantu untuk meningkatkan paras kolesterol baik dalam badan untuk seimbangkan semula paras kolesterol keseluruhan badan kita.

Anda boleh dapatkan Set Kolesterol Premium ni melalui dua cara

Pertama, boleh beli secara terus dari syarikat Shaklee dengan tekan link ini “Tekan sini untuk beli dari Shaklee secara terus“. Anda perlu isikan butiran yang diminta dan buat bayaran melalui kredit / debit kad, dan selepas berjaya, Shaklee akan hantarkan produk kepada anda melalui GDEX / CityLink.

Kedua, anda boleh beli melalui saya dengan tekan link ini “Hubungi Saya Melalui Whatsapp“. Saya akan uruskan order anda dan hantarkan secara pos atau COD sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Subang dan central KL.

Tapiiiii sekiranya anda sukakan barang pada harga terendah, 👇👇

cara daftar ahli shaklee

Putri Zulaikha,

Pengedar Shaklee ID 917819

Sms/Whatsapp 017-6021189 atau klik terus sini –> http://tanyaputriblog.wasap.my

instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge