Hilangkan Kedut Bawah Mata dengan 3 Teknik Sapuan Krim Yang Betul

Mata adalah aset wanita, siapa setuju? Kulit di bahagian mata adalah kulit yang paling nipis di area muka kita, dan semestinya kulit di bahagian mata ini juga paling mudah berkedut, dehydrated, ada eyebag dan.. menjadikan pemiliknya kelihatan lebih tua dari usia. Jadi persoalannya, ada ke cara nak hilangkan kedut bawah mata supaya sentiasa kelihatan muda dan segar?

Antara cara tradisional nak melambatkan kedutan bawah mata menjadi jelas adalah dengan meletakkan timun sejuk pada bahagian mata. Pernah buat?😀

Tapi dalam kesibukan ni, ramai yang dah pilih untuk sapu krim saja. Ada banyak rangkaian skincare yang beri options produk krim mata untuk bantu mata nampak muda dan of course, hilangkan kedutan di bawah mata tu.

Bagaimana Krim Mata Hilangkan Kedut Bawah Mata?

Selalunya, krim mata atau eye treatment akan diadun dengan nutrien2 tertentu yang akan bantu rangsang kolagen di bawah mata. Bila bawah mata ada banyak kolagen, kedutan sukar hadir. Jadi nampak muda remaja lah.

Tapi, perlu berhati2 juga. Kan Put sebut tadi bahagian bawah mata adalah paling nipis dan sensitif kan? Jadi cara nak apply krim mata pun perlu diambil kita juga.

Silap cara sapuan, makin banyak kedutan pulak nanti.

4 Cara Apply Krim Mata Supaya Kedut Tak Makin Teruk

1. Letak krim secara “dot” pada bahagian sekeliling mata

Kebanyakan orang cuma letak krim mata di bahagian bawah mata saja. Tapi cara yang sebenar adalah dengan meletakkan krim beberapa “dot” nipis di bahagian bawah mata, atas kelopak mata dan di hujung mata. Ini kerana, semua kawasan mata kita boleh ambil manfaat dari krim mata tersebut.

2. Menyapu krim menggunakan jari yang salah

Nah, jari mana yang kita guna untuk sapu krim pun penting tau? Seeloknya, gunakan jari manis. Jari manis akan berikan tekanan yang paling rendah kepada mata kita. Tekanan berlebihan sekiranya kita guna jari lain akan buatkan bahagian mata yang sensitif tu terganggu

3. Gunakan pergerakan “tekap” atau “dab”, bukan sapu / seret

Ini pun penting. Sekiranya kita menyapu krim mata tersebut, kulit mata yang nipis dan sensitif ni akan ikut sama tertarik dan boleh menyebabkan kedutan yang lebih teruk. Sebaiknya, dengan jari manis dari, tekap atau “dab” krim tersebut ke kulit mata kita dengan lembut supaya diserap ke dalam kulit. Ingat, lembut2 je tau!🙂

Itu saja.

Selamat audit cara kita apply krim mata!

Put sendiri guna krim mata eye treatment dari brand Youth. Yang bestnya sebab hujungnya ada metal applicator, so kita just picit krim dan guna metal applicator tu untuk apply krim mata. Tak perlu risau salah tekanan ke apa sebab its very gentle.

Boleh baca tentang Eye Treatment from Youth di sini. Tengok juga macam mana penggunanya guna Youth selama 30 hari dan kedutan bawah matanya banyak yang hilang!

 

produk terbaik untuk eyebag

 

Selamat mencuba!

x, Putri

Hubungi saya di 017-6021189 untuk sebarang pertanyaan tentang skincare Youth, breakthrough skincare yang terbukti secara klinikal membantu 100% wanita yang mencubanya untuk dapat kulit yang lebih muda! 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge