Guna 3 Produk Saja Untuk Hilangkan Jerawat Merah Dengan Cepat

Orang yang nak hilangkan jerawat merah dengan cepat, kalau dia adalah jenis macam Put yang tak rajin nak tepek macam2 krim ni haaaaa masalah.

Because most products, dia ada routine dia. Kena lengkap routine baru nampak kesan atau perubahan.

And selalunya kalau just beli pencuci muka, jerawat tak hilang punyalah. Macam skincare Youth yang Put pakai sekarang pun, the best is when we use the whole set – dari cleanser sampailah night cream.

Tapi, dua tiga hari lepas, ada dua tiga orang pengguna Youth ni dia feedback jerawat merah di dahi dah nampak hilang.

Padahal dia cuma pakai cleanser, toner dan ambik vitamin C je.

Bukan the whole set pun.

Tiga item saja. Dua untuk sapuan luaran, satu untuk dalaman.

Possible ke?

hilangkan jerawat merah dengan cepat


Jerawat merah ada beberapa punca, antaranya:

Pertamanya, Cuci muka tak bersih. Especially kalau kita jenis suka pakai mekap, sepatutnya kena remove mekap betul2 kemudian baru cuci muka. Tapi most of us actually cuci gitu2 je.. Remove mekap pun kalau ingat..

Kedua, Liang pori tak ditutup. After each facial wash sebenarnya pori muka kita terbuka. So kita perlu tutup sama ada dengan sapu muka dengan ais (ais akan tutup pori) ataupun the easiest adalah guna toner.

And again, tak ramai yang guna toner.

Ketiga, No skin-repairing ingredients in the facial wash. Jerawat merah pada kulit adalah tanda kulit kita ada keradangan – so it needs some soothing and repairing supaya kulit jadi normal semula. Dan selalunya, skin-repairing ingredients ni akan ada dalam serum.

Fakta : most skincare letak SKIN-RESTORING ingredients dalam serum.

Pertama kali Put dengar fakta ni dari Global Beauty Lead Shaklee, Put terus faham kenapa ramai orang pakai skincare tapi tak nampak / sangat lambat nampak kesan.

Kita jarang beli serum kan? Serum selalunya benda last yang kita akan beli. Paling biasa kita pakai adalah pencuci muka dan toner. Dua ni saja.

Jadi jika kita beli “most” other skincare, of course tak akan nampak any repairing elements sebab element tu cuma ada dalam serum saja.

Youth Cleanser & Toner ada active ingredients

Maksudnya?

Maksudnya, dalam pencuci muka dan toner Youth dimasukkan vitamins dan nutrients yang berfungsi bukan saja untuk bersihkan muka, kecilkan pori, tapi jugak bantu untuk repair tona kulit, kecutkan jerawat dan overall, buatkan muka nampak lebih cerah dari biasa.

Sebab tu, ada ramai yang feedback cuma guna cleanser dan toner Youth (dan selalunya mereka juga akan ambil Vitamin C untuk hasilkan kolagen dari dalam kulit), tapi dah nampak perubahan yang sangat ketara.

Ini la sebabnya.

So macam mana Set 3 Item ni boleh Hilangkan Jerawat Merah dengan Cepat?

Tadi Put dah terangkan punca jerawat merah kan.

Antaranya tak cuci bersih, liang pori yang dibiarkan tersumbat, dan kulit yang tak cukup nutrien untuk hapuskan bakteria secara semulajadi.

3 item ni akan membantu masalah keradangan jerawat dengan cara macam ni:

Gel Oil Cleanser – ni gel-oil cleanser yang sesuai dengan semua jenis kulit DAN akan buat deep cleansing. Cleanser ni tak berbuih, dan akan bersihkan kotoran dari dalam liang pori kita. In fact, the cleansing power is very amazing that if you pakai light make up, dah tak perlu guna make-up remover dah 🙂

Youth Perfecting Skin Toner – toner biasa fungsinya adalah untuk kecilkan liang pori. Tapi Youth cleanser ni on top of minimizing pores, dia jugak ada vitamin penting, polifenol dan ekstrak botanikal untuk beri nutrien pada kulit. In fact, on some days yang Put basuh muka gitu2 je, bila sapu toner ni boleh nampak kapas toner ni ada hitam2 saki baki kotoran pada pori yang dia pull keluar. Kulit akan jadi super bersih and super fresh for your next course of serum ke, moisturiser ke..

Sustained Release Vitamin C – ni paling common and everyone pun tahu kepentingan vitamin C untuk kulit, kan? Vitamin C akan bantu kulit kita hasilkan kolagen dengan baik. As we age, kemampuan kita nak hasilkan kolagen akan berkurangan so we need to add on vitamin C supaya kolagen tak menjunam jatuh. Vitamin C ni pun akan tingkatkan imuniti kulit kita supaya jerawat yang ada, tak jadi makin teruk bernanah (jerawat bernanah tanda jangkitan bakteria).

Boleh baca lebih lanjut review Put untuk setiap item dalam Youth Skincare – termasuklah cleanser dan toner ni. Ni honest review selepas guna hampir 8 bulan tau!

 

Berminat nak cuba 3 items ni untuk hilangkan jerawat merah dengan cepat?

Anda boleh dapatkan Set Hilangkan Jerawat Yang Merah ni melalui dua cara

Pertama, boleh beli secara terus dari syarikat Shaklee dengan tekan link ini “Tekan sini untuk beli dari Shaklee secara terus“. Anda perlu isikan butiran yang diminta dan buat bayaran melalui kredit / debit kad, dan selepas berjaya, Shaklee akan hantarkan produk kepada anda melalui GDEX / CityLink.

Kedua, anda boleh beli melalui saya dengan tekan link ini “Hubungi Saya Melalui Whatsapp“. Saya akan uruskan order anda dan hantarkan secara pos atau COD sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Subang dan central KL.

Jangan tunggu lama2 nak order.

Makin cepat order, makin cepat boleh guna produk dan makin cepat boleh hapuskan jerawat degil ni!

 

Putri,
Pengedar Shaklee ID 917819
Klik untuk Sms/Whatsapp 017-6021189 , melawat instagram atau Facebook 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge