5 Sebab Bisnes Online Dari Rumah Ini yang Saya Pilih (Since 2014)

Zaman sekarang, hampir semua orang perlukan income tambahan dan disebabkan kebanyakan kita dah ada kerja ofis atau kerja lain di waktu siang, bisnes online dari rumah jadi pilihan. Mudah dijalankan dan very low cost, membuatkan industri jualan online meletup2 baik dari segi penjual, mahupun pembeli.

Ada banyak jenis bisnes online yang boleh dijalankan dari rumah. Ya lah, nama pun online – di mana saja pun boleh diuruskan, kan? Antaranya bisnes dropship pakaian, tudung, makanan pek, dan juga tak kurang jualan supplemen dan produk kecantikan.

Put sendiri? Menjalankan bisnes Shaklee 100% secara online sahaja.

Jadi hari ni Put nak share 5 sebab Put pilih Shaklee sebagai bisnes online dari rumah pilihan hati.. selamat mebaca, mana tau hati anda pun tersangkut sekali, hehe.

1/ Produk nya memang berkesan.

Put bermula sebagai pengguna. Tagline syarikat Shaklee adalah “dijamin berkesan” dan Put tahu they go to great lengths untuk buat R&D untuk pastikan produknya memang berkesan. Dan bila Put cuba produknya dulu, satu persatu masalah kesihatan yang Put alami sejak muda hilang 😊

Dah banyak kali kot share apa improvement kesihatan yang ada, tapi hari ni Put nak share dua improvements yang sangat apparent dalam hidup Put:

Yang pertama – tenaga makin improved.

burst

Logically makin tua makin lemau la kan sebab mitokondria dalam sel dah berkurangan, tapi rasanya tahap lemau Put adalah paling tinggi 6 tahun yang lalu, waktu mula2 bekerja.

Memang selalu sangat mengantuk, penat, lesu… padahal anak takda pun lagi haha. Put pernah kongsikan pengalaman Put hampir kemalangan sebab mengantuk yang melampau waktu balik kerja dulu.Β 

Hari ni Put juggle work, 3 kids, a house without maid, and an online business. And alhamdulillah, I rate my energy level to be so much better than 6 years ago.

Some say kenapalah nak makan supplemen bagai? I say, cos I wanna do more with my life than tidur and lemau2 je… so, supplementing wisely is my choice.

Dan kesan yang kedua adalah Put dah bebas masalah sembelit πŸ™‚

Ya Allah ini paling sujud syukurrrrrrrr. In fact, rasa nak nangis masa jumpa solution ni through Shaklee sebab Put, sejak azali adalah sembelit-er yang tegar. πŸ˜†πŸ˜†

I honestly think its a condition yang tak boleh diubati, regardless of how much water I drink, and how much sayur and fibre I took. Tapi lepas amalkan set basic + ostematrix……. pinggang dah jarang rasa “tersumbat”.

Kulit pun makin cantik sebab toksin dalam badan boleh dibuang dengan baik.

This is my #1 why Put setia dan yakin nak terus jual brand ni. Sebab produknya berkesan. Bukan saja berkesan because of the countless R&D done, but also from my own experience using the products.

2/ Ada kajian saintifik sebagai bukti produk adalah selamat untuk dimakan dalam jangka masa panjang.

The one question that I have about supplementation is “is it safe?” and I believe ini adalah soalan yang bermain dalam pemikiran most people jugak.

Put ada la baca research2 tentang supplements and while ada banyak research yang for and against supplementation, ada dua benda yang lacking dalam research diorang (I’m not an expert tapi ni personal opinion je lah ya):

first, most research are done short term.

And my concern is more on sakit buah pinggang, jantung, kanser etc which develop over time, bukan dalam masa sebulan dua. So proof yang supplement ni bahaya ke bagus ke over a period of time adalah kurang, sebab most study untuk period yang pendek…

and secondly, most research is done generally and not brand specific.

Contohnya dia cakap makan fish oil bagus untuk jantung, tapi sama ke if I take fish oil brand A and fish oil brand B? Mesti la ada perbezaan kan?

So when Shaklee ada landmark study where the study is done on people who have taken Shaklee products for over 10-15 years (this is long term) and the brand is definitive (Shaklee).. Put rasa safe untuk amalkan Shaklee and in turn, jual Shaklee.😊

Dalam Landmark Shaklee, sample darah pengguna Shaklee yang makan multiple Shaklee supplements ni diambil untuk check health markers dan beberapa yang lain.

Resultnya, Shaklee population ada risiko penyakit yang lebih rendah, overall rasa lebih sihat dan kurang risiko penyakit2 seperti diabetes, alzheimer dan penyakit berkaitan keradangan.

Boleh baca dengan detail tentang Landmark Study Shaklee di sini.

Jadi, produk yang berkesan dan selamat, mestilah produk yang bagus kan?

3/ Peluang keuntungan yang berganda walaupun hanya bisnes dari rumah

bisnes online dari rumah

Kalau jualan biasa, kita cuma dapat untung runcit. Tapi dalam Shaklee, semua agen berpeluang dapat dua jenis keuntungan:

1. Untung runcit – ni kita akan dapat setiap kali jual produk. Contohnya jual sebotol vitamin, untung runcit RM13. Contoh ja ni. Unutng runcit lain2 ikut harga produk, range dari 3% – 20%…

2. Bonus bulanan – ni yang special, sebab Shaklee akan masukkan tiap2 bulan berdasarkan volume jualan kita. Bonus ni pulak range nya dari 5% – 21%. Makin banyak barang kita jual, makin besar bonus jualan..

So dah tentu dapat dua jenis untung lebih untung dari satu jenis untung saja kan? (berapa banyak untung ni dalam satu ayat hohoho). Malah disebabkan ada dua jenis untung ni lah, sangat tak mustahil untuk mula jana 4 angka seawal bulan pertama berbisnes!

Online Bisnes

4/ Tak perlu modal yang besar pun, tapi adalah bisnes online yang menguntungkan

Put pernah recce nak jadi agen jual this one product, and bila Put tanya how to start, dia cakap “kena beli barang RMxxx untuk dapat xx helai, then awak jual lah”.

Hoh.

Put masa tu dah lah newbie berbisnes, nak kena terus beli stok pulak.. so of course, takut…

So one of the reason #whyPutShaklee and #whyYouShouldToo adalah nak mulakan bisnes Shaklee, adalah sangat murah.

bisnes online dari rumah

RM75 je untuk daftar ahli, and you terus akan dapat benefits yang agen Shaklee akan dapat iaitu dua jenis untung – untung runcit dan bonus jualan.

RM75 tu pun bukan saja2 Shaklee kutip sebab nak tambah pendapatan diorang.

You will get a starter kit yang modern-looking, chic and sleek.

Ada bisnes manual and product guide yang printed on high quality papers and packaged compactly untuk senang nak bawak dan rujuk.

You also get access to a user-friendly portal untuk track jualan, buat order, check organisasi dannnn paling best, check berapa bonus dah layak.

Setiap jam nak refresh portal untuk check bonus pun boleyπŸ˜…πŸ˜…

So worth it bagi Put, compare dengan sistem bisnes yang kita kena track sendiri jualan, or spend additional amount untuk invest in systems for tracking.

Put dapat so much kemudahan dengan harga hanya RM75.

Kalau spend untuk beli tudung, RM75 will give me maybe 1 or 2 helai tudung. I pakai, then the next month I maybe nak tukar trend dan tak pakai dah tudung tu.

But kalau I spend RM75 untuk daftar dan mulakan bisnes Shaklee… hmmm berapa pulangannya tu? 100 tudung pun I akan mampu beli.

Its all about perspectives πŸ™‚

bisnes part time online
Rupa portal shaklee2u yang semua agen sah Shaklee boleh akses untuk semak prestasi bisnes, dan jumlah bonus bulanan πŸ™‚

dan yang terakhir,

5/ Bisnes ni boleh dijalankan di mana sahaja, pada bila-bila masa, menjadikannya perniagaan online paling laris!

Semalam Put cramp tangan, dan kepala baby benjol sikit😬

Alkisahnya the plan was to write blog articles selepas baby tidur. Put dah plan lawa dah – pukul 10 baby tidur, 1015 boleh bangun menyelinap masuk office, perfect!

Tapi baby Put tu, ya rabbi…. KenapalahπŸ˜ͺπŸ˜ͺ. Sejenis yang mak bangun je, dia pun bangun. Baru tinggal 10 minit setup laptop dia pun melalakkkk lalak lalak nak mak baring sekali.

End up, terkedek2 la mak ni baring sama.

Sebelah tangan pangku kepala baby supaya dia nyenyak, sambil pegang hanphone dan… taip artikel guna henpon.πŸ˜„

In fact, what you are reading now is what I painstakingly typed sambil pangku kepala baby. Gigih tak gigihhhh. Henpon siap jatuh kat kepala baby tau, padan muka dia sapa suruhπŸ˜†

bisnes online dari rumah

Sekiranya bisnes ni perlukan Put untuk bekerja di property office setting, makanya I will already fail sebab my current circumstances does not allow me to be in one.

Tapi bisnes ni, flexible.

Tulis promo sambil-sambil masak, boleh.

Rekod video sambil-sambil bercuti wikens, boleh.

Nak tulis artikel 500 patah perkataan sambil baring2 tunggu anak, boleh.

Nak reply inquiry prospek in jamban, also cannnn

Bisnes Shaklee ni tak kisah kita kat mana dan bila, so long as kita adopt “I can” attitude, boleh.

So 5 sebab ni buatkan Put masih setia berbisnes dengannya.

So my question if you pun nak mulakan bisnes online dari rumah dan nak buat bisnes Shaklee ni adalah “can you adopt a can-do attitude for your business”?

If your answer is yes, I am looking for youuuuuu. Daftar segera untuk sama-sama jana income dengan bisnes yang best ni!

Baca sini apa kelebihan yang akan anda dapat sekiranya berminat memulakan bisnes dengan Put

Dalam bisnes, kita semua baby. Baby semua sama je, merangkak2 tersembam. Nak berdiri pastu jatuh. Takde plak baby tu gelakkan baby sebelah kan, hehe, sebab dia fokus pada progress dia, bukan progress baby lain ❀

Pengedar Shaklee Subang

 

Atau hubungi Put segera untuk berdaftar πŸ™‚

 

Putri Zulaikha,
Pengedar Shaklee ID 917819
Sms/Whatsapp 017-6021189 atau klik terus sini –>Β http://tanyaputriblog.wasap.my
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge