Sebab Kenapa Ubat Untuk Turunkan Paras Gula Ini Sangat Popular

Pesakit diabetes pasti akan tercari2 ubat untuk turunkan paras gula dalam darah dengan cepat, terutama yang dah ada komplikasi kencing manis seperti luka susah sembuh, rasa penat, kena potong kaki, dan sebagainya.

Kenapa? Sebab gula yang tidak dikawal akan menyebabkan simptom diabetes makin teruk.

Apa itu diabetes?

Diabetes adalah keadaan di mana kandungan glukos (gula) dalam darah kekal tinggi dan tidak dapat diagihkan ke dalam sel sebagaimana yang sepatutnya.  Antara punca diabetes yang paling common adalah rintangan badan terhadap insulin.

Tapi hari ni Put nak kongsikan satu lagi punca diabetes iaitu kerosakan sel pankreas.

Pankreas Berfungsi Hasilkan Insulin untuk Menurunkan Gula Dalam Darah

Pankreas ni yang hasilkan insulin. Insulin penting untuk arahkan sel kita ambik glukosa ni sebagai tenaga. Bila sel dah ambik, glukosa pun dah ditukar jadi tenaga so tak adalah glukosa dalam darah kekal tinggi.

Makin banyak glukosa dalam darah, makin kuat pankreas kita kena bekerja untuk hasilkan insulin ni.

Tapi sebab kita tak tau dia kena kerja keras, kita pun pagi makan nasik lemak, lunch makan burger dan ice lemon tea, snack makan ice cream and sweets, and dinner of course kena makan nasik daun pisang kari banjir.

Sebab kita tak tau betapa kerasnya pankreas kita kena bekerja, jadi kita belasah je la.

Lama2, pankreas penat. Insulin yang dia boleh produced, makin sikit. Banyak jugak sel pada organ pankreas ni yang rosak akibat keradangan dari makanan yang kita makan tu.

Bila insulin sikit, glukosa remain dalam darah. Tak boleh pergi ke sel.

Glukosa tinggi dalam darah, lama2 akan membawa pada diabetes.

Macam mana nak jaga pankreas?

Pertama, harus ubah gaya pemakanan kita. Kurangkan makanan yang tinggi gula dan lemak, dan lebihkan buah dan sayur2an.

Kedua, ambil supplemen yang tinggi resberatrol untul baiki fungsi pankreas. Resveratrol bantu pesakit diabetes dengan cara bantu kembalikan kesihatan pankreas.

Ini bukan gimik, tapi resveratrol memang dibuktikan secara klinikal mampu melindungi dan memperbaiki sel pankreas.

Tapi sebelum kita pi kedai cari supplemen resveratrol, nak tak kalau Put offer ubat untuk turunkan paras gula yang kesannya adalah 10x ganda dari resveratrol saja? Semulajadi, selamat, lulus KKM, takde gula tambahan dan…10x ganda lagi impactful dari resveratrol saja?

Vivix Shaklee Supplemen Resveratrol Terunggul Sebagai Alternatif Ubat Untuk Turunkan Paras Gula

Vivix Shaklee mempunyai resveratrol dan 15 polifenol lain yang menjadikan adunan nya lebih hebat dari resveratrol sahaja.

Dan, dah terlalu banyak kajian yang menunjukkan resveratrol dapat membantu pesakit diabetes dalam pelbagai segi, termasuklah

1/ Mengurangkan rintangan insulin

Badan pesakit diabetes tidak dapat “mengenal” insulin dengan baik. Sebab tu walaupun dah ambil ubat atau suntika insulin, gula dalam darah masih juga tidak terkawal. Resveratrol membantu badan pesakit diabetes “kenal” insulin tersebut atau bahasa yang sering digunakan, mengurangkan rintangan insulin. (1)

2/ Membaiki fungsi pankreas

Seperti yang Put terangkan tadi, pankreas yang terbeban dengan makanan dan glukosa yang banyak akan lama-kelamaan rosak dan tidak lagi mampu menghasilkan insulin yang cukup. Resveratrol telah dikaji membantu mengurangkan oxidative stress pada sel, sekaligus mengurangkan keradangan dan memperbaiki sel yang rosak. Sel pankreas yang rosak akan dibaiki oleh Vivix supaya pankreas dapat berfungsi dengan optimum.

3\ Mengaktifkan enzim AMPK,

Enzim AMPK adalah sejenis enzim yang memberi arahan untuk metabolisme glukosa dalam darah. Glukosa yang telah dimetabolised tidak lagi akan tinggal dalam darah.

Betul2 berkesan ke ambil Vivix Shaklee sebagai Cara Cepat Menurunkan Gula Darah?

Testimoni Vivix #1 – Kaki tak jadi potong

Ubat Untuk Turunkan Paras Gula

Testimoni Vivix #2 – Dos insulin berkurang selepas ambil VIvix

Ubat Untuk Turunkan Paras Gula

 

Testimoni Vivix #3  – Luka nampak tulang elok cantik selepas Vivix

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE INI?

Cara 1 – anda boleh terus klik pada icon “beli sekarang” di bawah untuk dapatkan Vivix Shaklee ini sebagai alternatif ubat untuk turunkan paras gula dan buat belian terus dengan Shaklee. Buat pembayaran dan barang akan dihantarkan ke oleh syarikat sendiri pada alamat yang anda berikan menggunakan Gdex atau Citylink

ubat penyakit stroke

Cara 2 – boleh hubungi Puan Putri di 017-6021189 (atau klik gambar di bawah untuk whatsapp) untuk dapatkan tips dan konsultasi cara pengambilan yang betul sekiranya anda membuat belian dengan saya. Sekiranya anda berada sekitar Shah Alam / Subang, saya merupakan Pengedar Shaklee Shah Alam dan Subang Jaya.

Ubat Kecutkan Fibroid

BERMINAT NAK DAPATKAN VIVIX PADA HARGA AHLI YANG LEBIH MURAH, 20% DISKAUN?

Boleh daftar sebagai ahli dengan isi maklumat di bawah. Saya akan hubungi encik / puan selepas menerima maklumat dan uruskan pendaftaran dan belian produk

Pengedar Shaklee Subang

 

Putri Zulaikha,
Pengedar Shaklee ID 917819
Sms/Whatsapp 017-6021189 atau klik terus sini –> http://tanyaputriblog.wasap.my

website : https://www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge