Serum Muka untuk Kulit Kering

Nak cari serum muka untuk kulit kering sangat susah sebenarnya, sebab kebanyakan serum is not moisturising enough.

Tapi ada sorang pengguna Youth skincare ni dia feedback – “I suka sangat serum dia, so asyik nak pakai serummmm je”. Walaupun kulit muka dia jenis kering.

Oh yes, I so feel you sebab I pun love the serum๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Texture serum Youth yang very light dan sapu je terus meresap ke kulit (serious weh, sapu2 terus meresap) and tak buatkan muka rasa berminyak, siapa tak suka?

Orang cakap, kalau nak kulit cantik, jangan skip guna serum. I never understand why but masa launch Youth hari tu, baru tahu kenapa.

Rupanya dalam all the items in a skincare routine, serum lah tempat diorang lambakkan segala macam goodness in a skincare. Dia panggil “active ingredients”.

Active ingredients ni yang akan melembabkan kulit, kasi kulit vitamin, mencerahkan and repair kulit. Semua yang bagus2, selalunya akan letak dalam serum SAHAJA. Items lain macam cleanser, toner, moisturiser semua tu, even if ada active ingredients they are very minimal in quantity.

Most of the time, takde letak langsung.

So bila ada orang tanya “if you were to take only one item in the entire Youth skincare line, which one would you choose?” pada Global Lead Beauty Shaklee masa Business Leader Conference Feb lepas, Virginie Descamps (previously kerja kat Estee Lauder) jawab;

“Hmm thats a tough question, but if I have to choose, I would take the Youth serum. Its the powerhouse of the line”

atau dalam bahasa melayunya

“Susah gak soalan you ni. Tapi ok lah, kalau nak suruh jugak I pilih, I akan pilih serum Youth ni sebab serum tu item yang paling hebat dalam rangkaian produk Youth”

Gitu. Tanya dia lagi “kenapa hebat?”

“Because the amount of active ingredients in the serum is 10x the normal amount”

“Sebab kuantiti active ingredients dalam serum tu adalah 10x ganda kuantiti biasa”

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

So kalau ada masalah kulit kering and nak guna Youth AND nak result yang pantas kebabom, MUST INCLUDE THE SERUM, ok? Must.

Apa ada dalam set Youth Skincare?

serum muka untuk kulit kering

 

Satu set lengkap mengandungi items berikut:

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Activating Serum
4. Age Defense Moisturizer – SPF 50
5. Advanced Renewal Night Cream – Light / Rich
6. Radiance C&E

Siapa Yang Sesuai Guna Serum Muka Untuk Kulit Kering ni?

1. Yang ada masalah jerawat, whitehead, blackhead, wrinkles and fine lines.
2. Yang nak bagi muka tegang. Muda dari usia sebenar.
3. Yang ada masalah liang pori muka besar.
4. Jenis muka terlalu kering atau terlebih minyak.
5. Yang nak cerahkan kulit muka.
6. Yang nak pudarkan parut.

Untuk umur 4O-an ke atas / mempunyai masalah jeragat, disarankan ambil Intensive Treatment Set (SET LENGKAP) untuk kesan yang pantas.

Skincare ni terbukti secara klinikal – 100% wanita yang mencubanya mendapati kulit improve dan ada prubahan yang baik! 100%!

Kelebihan Set Ini:

1. Automatik dapat harga untuk ahli
2. Keahlian percuma (worth Rm65)
3. Free Postage (worth Rm10)
4. Cash Bonus RM48
5. Free Cosmetic Glitter Bag (Promosi Julai 2018)
6. Cara penggunaan/pakai diajar

Dah ready nak dapatkan transformasi kulit dengan Youth?๐Ÿ˜

Click je link bawah ni untuk order/tanya ya๐Ÿ‘‡
๐ŸŒธย http://tanyaputriblog.wasap.my

===

Contact Putri segera untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee dan sekiranya berminat untuk cuba bisnes Shaklee melalui online (kami sediakan suppot group, modul latihan dan kelas online!)

whatsapp : http://tanyaputriblog.wasap.my
website : https://www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *