Produk Atasi Jeragat Selamat Dan Cepat

Semalam Put nampak iklan produk atasi jeragat, lepas tu tergerak nak belek muka.

Belek punya belek aduhhh nampak macam dah ada ura2 jeragat nak datang 😭😭

Iya lah dari dulu mana ada Put tekankan sangat tentang nak jaga kulit pun. Asalkan cuci je dah okey huhu sunblock krim semua tu, memang haram nak guna. Konon2 natural beauty~~

Tau tak apa punca jeragat sebenarnya?

 🌼 Hormon yang tak stabil 🌼

Ini adalah punca utama masalah jeragat pada wanita. Hormon wanita boleh terganggu dengan bermacam sebab – stress, penyakit dalaman, dan sebagainya – dan walaupun perubahan hormon tu selalunya normal, tapi ini boleh sebabkan masalah jeragat. Dan ikut pengalaman Put, sekali jeragat dah ada, sangat susah nak hilangkan sebab guna produk yang salah.

 🌼 Matahari 🌼

Tahu tak dalam sinaran matahari yang panas tu, sebenarnya bukan sekadar panas? Cahaya matahari sebenarnya mengandungi sinaran UVA dan UVB. Apa kesannya pada kulit kita?

Sinaran UVB adalah UV yang akan merosakkan lapisan kulit epidermis (kulit paling luar) dan menyebabkan wajah kemerah-merahan atau kita lebih kenal sebagai sunburn.

Sinaran UVA pula, is less intense than UVB tapi dia akan tembus ke lapisan kulit yang dalam (dermis). UVA ni tak menyebabkan sunburn, tapi dipercayai menyebabkan kulit nampak tua, berkedut dan berjeragat.

Dan tahu tak UVA dari matahari ni boleh tembus tingkap, gelas dan juga ada dari lampu?

Jadi langkah pertama sekiranya kita nak atasi masalah jeragat adalah WAJIB protect kulit kita dari sinaran UVA dan UVB ni supaya kulit tak bertambah teruk dan jeragat tak semakin seronok keluar di kulit dan bertambah gelap.

Lebih menakutkan lagi, pendedahan melampau pada sinaran UV tanpa perlindungan ini boleh menyebabkan kanser kulit!

 🌼 Kehamilan 🌼

Sesetengah wanita hamil akan melalui fasa perubahan hormon yang melampau dan perubahan hormon ini menyebabkan perlbagai masalah kulit timbul.

Ada yang kulit menjadi kering, kusam, mudah berjerawat dan juga mula tumbuh jeragat.

Sebab itu ibu hamil wajib mengamalkan nutrisi yang lengkap untuk menyokong kulit agar sentiasa sihat. Ramai ibu yang menjalani tempoh kehamilan dengan indah dengan nutrisi lengkap khas untuk wanita hamil.

Good news – selalunya masalah kulit sewaktu kehamilan akan hilang dengan sendiri selepas melahirkan, termasuklah jeragat yang timbul sewaktu hamil.

Tapi, ramai juga yang hubungi Put beritahu mimpi ngeri mereka – jeragat tidak hilang selepas melahirkan, malah bertambah teruk.

Pengorbanan seorang ibu, kan?

 🌼 Pengambilan ubat-ubatan 🌼

Sesetengah ubat-ubatan memang diketahui memberi kesan sampingan kepada kulit.

 🌼 Pengambilan pil perancang 🌼

Pil perancang sebenarnya berfungsi dengan mengubah suai kadar hormon dalam badan wanita untuk mengelakkan ovulasi (supaya tiada persenyawaan). Bila hormon diganggu oleh pengambilan pil ini, secara tak langsung masalah lain akan timbul, termasuklah kemungkinan jeragat.

Ini adalah 5 sebab masalah jeragat ada pada wanita.

Jadi apa yang boleh bantu selesaikan?

Hari ni Put nak kenalkan Set Jeragat yang akan bantu masalah ini dari dalam dan luaran.

Yang pertamanya, perlu ambil GLA complex untuk atasi jeragat.

Wajib ambil GLA complex. GLA Complex ni adalah yang akan bantu menstabilkan masalah hormon yang merupakan punca utama jeragat. Bila hormon dah betul, jeragat baru dah tak akan keluar dan jeragat lama pula tak akan semakin gelap kelihatannya.

Jadi, wajib ambil GLA.

Kelebihan GLA Complex adalah

  • perbaiki hormon wanita
  • menjadikan kulit sihat dan berseri
  • menghalang pembentukan jeragat baru

Yang kedua, pilih produk atasi jeragat yang tinggi antioksidan.

Put cadangkan Vitamin C dan Vivix. Vitamin C ni adalah antioksidan yang akan rangsang penghasilan kolagen dalam kulit dan memudarkan jeragat. Pernah dengar kan orang suntik vitamin C pada kulit untuk jadi cerah? Sebab vitamin C memang berikan efek kulit yang cerah, tapi kita kena lah pilih vitamin C yang selamat.

Vitamin C yang Put cadangkan ni adalah vitamin C semulajadi yang confirm selamat, berkesan dan dikaji oleh saintis antarabangsa untuk berkesan.

Vivix pula antioksidan yang lebih kuat, dan kelebihannya adalah dia akan repair sel. Sel kulit kita sebenarnya dah rosak bilamana kita ada masalah jeragat, and whats making it worst is the fact that kulit yang baru pun dihasilkan dari sel yang rosak tu. Jadinya, makin kusam lah kulit. Jeragat pun makin lama makin gelap dan tebal. Jadi untuk yang ada masalah jeragat tebal, sangat recommended untuk ambil Vivix sekali supaya dapat repair kulit dari peringkat sel.

Antara kesan antioksidan untuk kulit:

  • Menghilangkan jeragat dan kesan penuaan yang lain.
  • Menghalang kerosakan sel pada kulit wajah.
  • Memperlahankan proses oksidasi sel yang akan menyebabkan jeragat
  • Slow down proses hilang kolagen dalam kulit.
  • Menegangkan kulit

Dan yang ketiga, wajib guna krim SPF untuk lindungi kulit kita dari sinaran UV penyebab jeragat

Nak tahu apa krim hilangkan jeragat yang terbaik? Cuci muka saja tidak cukup.

Krim tersebut mestilah ada unsur SPF untuk pastikan tidak ada lagi sinar UV yang timbulkan jeragat baru. Macam yang Put terangkan di atas tu, matahari adalah salah satu punca utama jeragat. Sebab tu bila umur 30-an, memang ramai yang mula naik jeragat, sebab masa muda tak kisah sangat kan tentang spf lah apa lah.

Jadi Put nak cadangkan mulai sekarang, kita mula jaga dan protect kulit kita dari UV.

Put suggest guna krim SPF Youth yang akan protect muka kita dari dua2 jenis UV – UV A dan UVB. Moisturiser Yourh ini akan

  • bantu lembapkan kulit dan beri nutrisi pada kulit
  • melindungi kulit dari cahaya matahari UVA dan UVB yang merupakan punca utama jeragat
  • melindungi kulit dari pencemaran

Produk Hilangkan Jeragat

Tekan butang di bawah untuk terus buat belian set Jeragat anda dan bayar menggunakan kredit / debit kad.

produk atasi jeragat

Atau boleh terus hubungi Put di 017-6021189 untuk buatkan order.

 

x, Putri

whatsapp : http://tanyaputriblog.wasap.my
website : https://www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge