Krim Elak Sunburn Yang Saya Guna Waktu Riadah / Bersukan

So, one of the things yang Put aim nak improve this year is to incorporate more exercise time in our life! So last week, pagi2 lagi Put dah kejut budak-budak, basuh muka cuci gigi and zassssss terus keluar! Not forgetting krim elak sunburn yang Put dah mula guna since February this year – which is amazing, if you ask me. More about the cream later.

krim elak sunburn
Selfie dulu sekeping sebelum mula berpeluh..

So kitorang pergi ke Taman Tasik Shah Alam.

Put personally suka tasik Shah Alam ni for a few reasons;

Satu, its BIG. Tak bosan nak jalan kaki sebab pemandangan pun berbeza, and dia akan memaksa diri kita untuk exercise lebih banyak untuk kembali ke titik permulaan, where we parked our car.

Dua, ada pocket playgrounds. Along the way, akan ada taman permainan kecik (ade dua ke tiga, tak ingat) untuk kita stop and let the kids play. Untuk mak anak tiga yang cuba nak exercise ni, this is verrrryyyy important. Budak2 tu halfway nak mintak dukung lah, malas jalan lah, so kita boleh motivate diorang to go on. “Cepat! sikit lagi nak jumpa tamannnn” baru diorang nak jalan, hahaha

sunblock terbaik untuk muka
Ni lah rupa budak yang sikit2 nak duduk, sikit2 nak rehat…

Kitorang kat taman tu dari jam 10. Pagi sangat kann, hewheh. Masalahnya bangun pun dah lambat, then pergi breakfast dulu, so menjelang sampai di taman tu, matahari pun dah agak2 terik. Nasib baik lah kawasannya redup, tapi at different place, panas jugak lahhh.

Which makes me glad Put tak lupa tepek krim SPF moisturiser pagi tadi.

The BEST krim elak sunburn EVER

Nak cerita sikit – Put sejak dulu bukan lah sejenis orang yang suka pakai krim. Jaga kulit muka pun malas – paling rajin pun basuh muka je, nothing else. Segala mak nenek krim malam ke, scrub ke, masker ke.. adalah something yang Put malas sangat nak pakai.

And, ESPECIALLY sunblock.

Put cuma akan guna sunblock time mandi pool je 😅 Tu pun mengelat2 taknak guna sebab tak suka rasa melekit..

So bayangkan lah, setiap kali beraktiviti kat tempat panas, muka memang akan sunburn.

So waktu Youth dilancarkan Februari 2018 lepas, antara item dalam set skincare Youth ni adalah moisturiser with SPF. Put dah mengeluhhhh “aduhhh kenapa ada SPF? Tak sukaaa”. Tapi cuba jugak lah sebab sedar diri dah tua, kulit dah nak kena jaga kalau tak mau rabak.

And I love it, surprisingly!

SPF Youth ni dia jenis Broad Spectrum, maksudnya dia lindungi kulit kita from both UVA & UVB. Some sunscreen cuma protect dari UVB saja tapi Youth ni, protect against both.

And the best thing is, Youth Moisturizer ni bukan takat protect muka dari matahari je, tapi tolong moisturisekan sekali kulit kita and repair skintone bagi sekata! Lepas guna rasa smooth je kulit, nak sapu mekap ke ape pun semangat je sebab kulit licin 😍😍

sunblock terbaik

Ini lah rupanya krim spf tu.

Penutup dia jenis twist-cap, so kurang risiko untuk tumpah. Kita pusing and picit sikit saja untuk guna.

Antara kelebihan moisturiser Youth with SPF ni adalah;

Broad spectrum sunblock yang akan lindungi kulit kita dari dua2 jenis sinaran UV yang merosakkan kulit.
Can act as primer untuk penggemar mekap! Lepas guna je kulit terus smooth, nak apply mekap memang sangat senang dan hasil nya of course cantik
Dilengkapi SPF50 – iaitu amount SPF yang recommended sebagai jumlah SPF yang optimum
Kandungan anggur muscadine yang akan membaiki sel kulit untuk kulit yang sentiasa glowing
Mengandungi active ingredients (Vital Repair Complex) yang akan menggalakkan pertumbuhan sel kulit sihat

Kulit yang lembab dan protected dari sinaran UV akan buatkan less kedutan dan less possibility ada jeragat!

So apelagi?

Kalau korang pun tercari2 krim elak sunburn SPF yang best, boleh la cuba Youth ni. Klik SINI untuk terus order dan bayar guna kredit/debit kad or boleh contact Put untuk order.

whatsapp : http://tanyaputriblog.wasap.my
website : https://www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge