Anda Cari Sunblock Terbaik di Watson?

Sekiranya you sedang cari sunblock terbaik di Watson, Guardian, Caring Pharmacy dan sebagainya, Put nak ucapkan tahniah.

Sebab tak ramai yang faham dan tahu kepentingan untuk guna sunblock ataupun krim SPF.

Tapi, nak tak kalau Put cadangkan sunblock yang lebih baik dari yang ada di watcon, guardian dan sebagainya tu?

Kenapa kena pakai sunblock?

Sebelum tu, kenapa kita kena pakai sunblock pun? Supaya tak hitam? Supaya kurang sunburn? Supaya cantik?

Meh dengar video pendek ni untuk penerangan.

Dah tengok? Jangan skip tau, rugi!

Jadi basically, kita bukan saja perlu jaga kulit kita dari sinaran UVB, tapi jugak UVA. Sebab kedua2 nya pun bahaya dan boleh menyebabkan skin cancer.

Oleh sebab tu, kita kena bijak pilih sunblock sebab tak semua sunblock, akan cover dua2 jenis UV ni.

Cara paling mudah nak kenal – cari sunblock yang “broad spectrum”.

Broad spectrum ni bermaksud dia cover both UVs.

Sunblock terbaik – lengkap dengan moisturiser untuk elakkan muka berkedut!

sunblock terbaik di watson

Nah, Put nak kenalkan satu sunblock hebat dari jenama Shaklee yang sangat best. Namanya moisturiser with SPF dari Youth Shaklee.

Bukan sekadar krim SPF saja tau, tapi juga lengkap dengan moisturiser yang akan pastikan kulit wajah kita lembab (bukan berminyak).

Kenapa Put cakap sunblock ni adalah lebih best dari sunblock terbaik di watson, guardian dan seangkatan dengannya tu?

Antara kelebihan moisturiser Youth with SPF ni adalah;

✔ Broad spectrum sunblock! Macam yang Put explain tadi, perlu cari sunblock yang “broad spectrum tau” yang akan lindungi kulit kita dari dua2 jenis sinaran UV.
✔ Bukan sekadar sunblock je. It can act as primer untuk penggemar mekap! Primer ni kita guna untuk ratakan skintone so bila pakai moisturiser ni, kulit terus smooth, nak apply mekap pun senang 🙂
✔ Dilengkapi SPF50 – iaitu amount SPF yang recommended sebagai jumlah SPF yang optimum
✔ Kandungan anggur muscadine yang akan membaiki sel kulit untuk kulit yang sentiasa glowing
✔ Ada active ingredients (Vital Repair Complex) yang akan menggalakkan pertumbuhan sel kulit sihat

Best kan? Put sendiri memang guna pagi dan petang, and especially kalau keluar bersukan. Tak ada alasan lagi untuk tak protect kulit muka kita sendiri!

Kenapa sunblock Youth SPF 50 ni adalah the safest sunblock you will ever try?

Tiada langsung sekelumit pun bahan berbahaya dalam sunblock ni. Kan sekarang banyak bahan2 bahaya macam paraben, etc dalam bahan kosmetik kan? Belum lagi produk yang mula2 pakai nampak cantik, tapi lama2 kulit hancus sebab ada merkuri…

Dengan sunblock Youth ni, tak perlu risau. Ia diformulasi bebas dari 1500 bahan yang sah berbahaya dan juga questionable ingredients.

sunblock terbaik di watsonJadi, jangan tunggu lagi.

Get your sunblock today!

Order here .

===

Contact Putri untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee dan sekiranya berminat untuk cuba bisnes Shaklee melalui online (kami sediakan suppot group, modul latihan dan kelas online!)

whatsapp : http://tanyaputriblog.wasap.my
website : https://www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *