Pencuci Muka Untuk Kulit Berjerawat (The BEST 2018)

Kebanyakan kawan2 Put yang ada masalah jerawat, akan sangat particular dengan produk skincare yang mereka guna, dan kalau boleh nak gunakan Pencuci Muka Untuk Kulit Berjerawat yang dah tried and tested berkesan untuk kulit jenis macam ni.

Tak boleh suka2 tukar krim muka.
Tak boleh main cuba mana-mana pencuci muka.
Sebab risiko untuk TERguna pencuci muka yang salah is too scary to handle.

Tapi, ramai juga yang dalam pada berhati2 tu, sering terjebak dengan pencuci muka yang salah.

Soalan yang sama – “ada ke Pencuci Muka Untuk Kulit Berjerawat yang selamat, lembut, semulajadi, dan paling penting tak buatkan muka aku naik jerawat lagi?”

I hear you.

Hari ni Put nak share konsep bagaimana pencuci muka yang salah boleh buatkan muka yang sensitive, makin mudah berjerawat.

Ciri apa yang perlu ada pada pembersih muka untuk kulit berjerawat dan sensitif?

Semua pun tau kan yang muka berminyak lebih mudah dinaiki jerawat.

Kebanyakan pencuci muka di pasaran atau di farmasi mengandungi terlalu banyak bahan kimia berbahaya yang tak skin-friendly, dan mencuci kulit kita dengan kasar.

Sampaikan setiap kali cucian, kelembapan semulajadi kulit kita ni akan dimusnahkan dan muka jadi kering.

Pernah rasa tak lepas cuci muka, muka rasa ketat, tegang, macam nak terkoyak?

Kalau pernah rasa macam tu, kemungkinan besar pencuci muka tu dah strip away our skin’s natural moisture.

Dan kenapa this is no good?

Kulit kering selepas cuci muka boleh sebabkan kulit jadi berminyak…eh?

Kulit kita ni ada mekanisme perlindungan sendiri.

Bila kelembapan kulit hilang secara paksa, secara semulajadi kulit akan menghasilkan minyak untuk cuba cover semula kelembapan yang hilang tu.

Dan kadang kala, minyak yang dihasillkan tu berlebihan, menyebabkan minyak menyumbat liang pori, meningkatkan kemungkinan jangkitan bakteria dan jerawat.

Begitulah.

Itu yang kita pelik – cuci muka dah cuci, pencuci muka pun katenya bersihkan habis sampai ke liang pori lapisan kelapan, tapi… jerawat ade je?

Besar-besar pulak tu. Siap pakej nanah lagi.

Jadi jangan pandang ringan, ini bukan hal main-main, terutama untuk yang kulit sensitive.

Wajib cari dan guna pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat yang sesuai.

Youth Gel Oil Cleanser

Pencuci Muka Untuk Kulit Berjerawat

Istimewanya Gel Oil Cleanser ni adalah dia sesuai untuk semua jenis kulit, dan feedback dari customer Put sendiri – jerawat kecut selepas gunakan Youth gel oil cleanser ni.

Nak tau lagi kenapa cleanser ni adalah pencuci muka untuk kulit berjerawat yang TERBAIK? Jom tengok video pendek ni.

In summary, bila anda basuh muka dengan gel oil cleanser Youth, anda boleh expect the following:

Satu, muka akan rasa lembut dan segar, dan tak ada rasa tegang yang tak sepatutnya.

Dua, Muka akan rasa refreshed dan bersih disebabkan kehadiran green algae, yang menjalankan proses pengelupasan dengan halus dan lembut. Sekarang dah tau kan apa kekurangan guna scrub yang bijik2 tu? Kalau tak tau lagi, dengar semula video di atas. Put ada kongsikan.

Ketiga, jerawat boleh kecut, sebab ada active ingredients! Apa tu active ingredients? Macam yang Put terangkan dalam video, active ingredients ni yang akan rawat sel kulit kita. Selalunya most skincare letak dalam serum sahaja, tapi untuk rangkaian Youth, dalam cleanser pun ada.

Tulis tentang skincare ni je pun dah buatkan Put rasa semangat.

Lain tau perasaannya bila kita tau ada 1001 goodness dalam skincare yang kita guna – jadi makin semangat nak jaga muka. Apa lagi kalau dah tambah dengan nutrien untuk hapuskan jerawat dari dalam, lagi best! Kesan cepat dan berganda lajunya.

Sesuai dengan tagline Youth – taking 10 years off your age, gituuu.

Let’s start slow and take off those acne off our face first. Baby steps!

Pembersih Muka Untuk Jerawat
Bila muka dah bersih, nak keluar pun senang tak perlukan mekap tebal. Nak mekap pun senang sebab base kulit dah mudah diurus!

Jika berminat nak cuba pembersih muka Youth khas untuk jerawat ni, boleh klik gambar di bawah untuk terus whatsapp Put. Tak perlu simpan nombor.

Pengedar Shaklee Subang

Atau, anda boleh terus buat belian dari syarikat Shaklee sendiri menggunakan kad kredit / debit dengan klik butang di bawah. Anda boleh pilih item pilihan dari rangkaian Youth – yang terdiri dari pencuci, toner, moisturiser, serum, krim malam dan special krim jeragat dan kedut Radiance C&E.

Pencuci Muka untuk Kulit Berjerawat

 

Jangan tunggu lama untuk cuba. Sekiranya perlukan khidmat consultasi sebelum buat belian, boleh hubungi Put di link di bawah.

whatsapp : http://tanyaputriblog.wasap.my
website : www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge