Krim Untuk Melembabkan Wajah yang Tidak Sumbat Pori Muka

Aaaaaaaaa korang! The most amazing thing happened this morning, and I particularly wanted to share this to all WIFE out there yang selalu nak muka bangun tidur adalah muka natural beauty, especially if you have dry-looking skin selepas tidur 8 jam dalam aircond! You gotta have this Krim Untuk Melembabkan Wajah dalam almari you!

Eh dah ter-spoiler pulak.

Haha.

Ok back to my story.

So jadual harian Put dan suami adalah

  • suami hantar kakak abang ke sekolah, while
  • Put uruskan baby di rumah dulu, siap2 nak ke kerja dan
  • bila suami dah balik hantar kakak dan abang, Put pulak akan guna kereta untuk hantar baby dan ke ofis. Suami tukar naik motor ke ofis dia.

Alkisahnya hari ni, baby Amin bukak mata awal pulak and dok menangis-nangis, menangis-nangis. Put tak sempat mandi lagi dah dengar bunyi kereta suami balik.

So I decided to sarung je baju kerja dulu, sarung tudung indon dan hantar baby Amin ke taska. Lepas tu baru balik mandi..

Dan ni lah part yang bikin hatiku berbunga-bunga.

On the way ke kereta dengan suami, suami komen “Cepat jugak Yang bersiap”..

Put pun balas “Siap apa?”

“Siap nak ke ofis lah… kata baby menangis je tadi..” respon suami Put.

“Yang belum mandi pun lagi ni haa. Hantar Amin dulu baru balik semula mandi…” reply Put. Pause kejap, terfikir sesuatu dan sambung cakap “Kenapa, nampak macam dah mandi ke?”

“Haah, nampak macam dah siap2 nak pi kerja dah”

“Oh welllsss i kan natural beauty” balas Put perasan sambil gelak2 gediks hahaha.

So his comments may mean two things:

  • Selama ni Put pi kerja selekeh sangat, muka pun macam baru bangun tidur je, ATAUPUN
  • Put memang natural beauty. Bangun2 tidur tak payah mandi pun dah ready untuk face the world!

I would like to think its the latter~~

New Skincare Brand That I have Been Using

I have been using this new complete skin care set from Shaklee since last February. Namanya Youth. The whole set is AMAZING, and I love the cleanser so so much sampai buat video review. Check it out here:

 

Masa launching hari tu, ada a few features Youth skincare ni yang menarik hati Put sebagai a non-avid premium skincare users:

  • Katanya 100% women yang terlibat dalam clinical studies untuk uji keberkesanan Youth ni, ALL of them reported significant improvements in their skin condition. Makin lembab, makin kurang jeragat, makin licin, makin kecik pori, ehhh macam2lah. Tapi semua orang yang cuba akan ada perubahan.
  • Dan sebab clinical test ni dijalankan pada all kind of skin types and tak ada sorang pun report masalah ke apa, Youth skincare ni kiranya sesuai for all skin types.
  • Moisturiser dia dah sekalian dengan SPF. Put memang tengah cari2 moisturiser yang ada SPF tinggi sekali sebab malas nak tepek dua tiga kali. And surprisingly bila guna moisturiser Youth ni baru perasan muka jadi smooth je and bila buat readings, people say it can also act as makeup primer. Not that I wear make up tapi kawan2 yang mekap suka la, sebab tak perlu guna primer lain dah..
  • Cleanser Youth ni can double as gentle make up remover. Setiap hari Put punya mekap cumalah eyeliner, tu pun selalunya tak pernah re-apply pun lepas Zuhur. So basuh muka je pun dah boleh kira bersih la muka dari mekap2 ni..
  • And night cream magik dia tu palinggggggg Put suka. Night cream sebenarnya paling malas nak pakai kan?

Inilah Krim Melembabkan Kulit Wajah yang Put Guna tu.

Ni rupa night cream tu.

krim untuk melembabkan wajah

Ada dua version – Light and Rich.

Put pernah acah2 beli night cream safi lah, loreal la sebab konon2 nak start guna night cream la tapi both times, guna sekali dua lepas tu terperukkkk sampai expired. Sebab utama tak suka = night cream buat muka rasa melekit. Urgh. Tak suka sangat.

Tapi night cream Youth is da bomb i tell you.

Yang Light version tu – sapu sekejap je dia meresap habis dalam kulit. Kulit muka rasa sejukkkk je and tidurlah kita dengan tenang dan aman.

Yang Rich pulak slightly thicker. Ada kandungan jojoba dan shea butter – especially best for people yang ada masalah super dry skin, tidur dalam aircond, or for those yang just super love hydrated skin. Jojoba ni sering digunakan as natural remedy untuk skin conditions macam jerawat, psoriasis, sunburn dan kulit kering.

And walaupun Rich cream ni version pekat sikit dari Light, still lepas guna tu tak de rasa berpeluh macam pori tersumbat ke ape (which was what I experienced with other night cream brands). Just urut2 muka sampai krim meresap dalam kulit (which is pretty quick), dah boleh tidur tanpa rasa kulit muka melekit ke ape.

Dan Put perasan lepas konsisten guna night cream ni la bangun pagi pagi kulit bersihhhh je macam dah siap2 mandi nak pi ofis terus.

So, selain supplemen kulit yang Put sentiasa amalkan ni, skincare Youth ni sangat membantu maintain kulit supaya smooth, lembut dan mudah diuruskan.

Best ke best?

You just have to try it to know the feelings, hehe.

Order Krim Melembabkan Kulit Wajah Anda Segera!

Kalau you berminat nak cuba night cream ni, or nak cuba skincare Youth, boleh contact Put dengan klik pada link di bawah ni.

krim untuk melembabkan wajah

Or if you want to buy using credit card / debit card, boleh terus beli dari website Shaklee dengan klik butang di bawah. Lepas beli, I will automatically be able to get your contact number from Shaklee and I will get in touch with you to guide cara pakai, share tips and tricks and… membawang bersama2 tengok kulit kita jadi better.

Krim Melembabkan Kulit Muka

 

Putri

whatsapp : http://tanyaputrivlog.wasap.my
website : https://www.putrizulaikha.com
instagram : https://www.instagram.com/beauty_byputri/
fb : https://www.facebook.com/putrizulaikha.amin

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge