Nak Cari Bisnes Dari Rumah Yang Menguntungkan? Tips Keempat Paling Penting

Ramai yang teringin nak mulakan bisnes dari rumah, tapi bisnes dari rumah yang menguntungkan tu macam mana nak pilih?

Hari ni Put nak kongsikan 3 tips pilih bisnes dari rumah yang menguntungkan.

Sebab hati-hati, salah pilih bukan untung yang kita dapat, tapi hutang dan kerugian! 🙁

Sebelum tu, Put kenalkan diri Put dulu.

Nama saya Putri. Mudah dan mesra dengan panggilan Put 🙂 Terima kasih kerana membaca ya.

Put menjalankan bisnes dari rumah secara online secara part time(ya, Put masih bekerja di syarikat swasta). Boleh kenali Put dengan lebih lanjut di sini.

Put boleh bantu anda untuk dapatkan pendapat 3, 4 malah 5 angka melalui bisnes dari rumah saja.

Boleh tengok video pendek ini dulu:

Bisnes Dari Rumah Yang Menguntungkan
Daftar Bisnes Dari Rumah Sekarang

 

Okay berbalik pada tips yang Put nak kongsikan tadi;

Bagaimana Cara Pilih Bisnes Dari Rumah yang Menguntungkan?

TIPS PERTAMA: Cari yang tak perlukan kita untuk keluar modal tinggi.

Dalam mana-mana bisnes pun, kita perlu buat investment.

Investment sama ada dari segi masa, modal, tools, dan sebagainya.

Ciri bisnes yang baik untuk permulaan adalah bisnes yang tak perlukan investment modal yang besar.

Contohnya terpaksa beli stok dengan banyak jika nak mula berniaga. Contoh nak berniaga pakaian bayi, anda pun beli stok pakaian bayi yang banyak untuk dijual. Tak sempat habis jual ehhhh dah keluar design baru, trend corak pun dah berubah.

Ini bahaya sebab kita bila baru nak bermula, tentulah masih baru nak berjinak dengan pengurusan modal dan teknik jualan kan? Jadi kalau awal2 dah terpaksa beli stok yang banyak, risau juga kalau tak terjual. Akhirnya rugi.

Ingat, investment untuk bisnes tu penting, tapi pilih yang low investment dari segi capital.

TIPS KEDUA : Ada platform online yang lengkap dan canggih

Lebih bagus jika bisnes yang kita nak cuba tu ada platform online yang boleh menyokong kita. Antaranya ada portal untuk track belian, buat belian dari pihak customer. Lagi bagus kalau syarikat yang buatkan pengeposan.

Anda tinggal buat marketing saja dan bila tiba bab nak pos-pos ni, syarikat yang uruskan.

Memang betul2 bisnes dari rumah kalau gini kan :p

TIPS KETIGA : Ada Mentor

Ini pun pentin sebab masa yang dah berlalu, kita tak boleh dapatkan semula.

Mentor adalah orang yang dah pernah lalui kesusahan dan waktu2 awal nak mula bisnes, jadi beliau boleh berikan panduan dan advise apa yang kita patut buat, dan apa yang tak patut buat.

Jimat masa. Apa2 yang kita tak tau, tanya saja mentor.

Masa kita pun jimat, lebih mudah nak berjaya jika ada orang tunjukkan jalan berbanding sorang2 meraba-raba nak buat jalan, kan?

TIPS KEEMPAT : Pilih produk KEPERLUAN, bukan KEHENDAK

Apa tu keperluan, kehendak?

Bahasa orang putihnya – NEEDS vs WANT

Produk NEEDS adalah produk yang orang perlukan untuk hidup, untuk kekal sihat, untuk maintain functional. Jadi tak kisah apa musim pun, produk jenis KEPERLUAN ni demandnya lebih stabil dan lebih tinggi repeat order. Selalumua produk KEPERLUAN ni adalah produk kesihatan dan kecantikan (ie. apa2 yang buatkan orang rasa sihat dan nampak berpenampilan cantik lah).

Berbanding produk jenis KEHENDAK, demandnya bermusim. Contohnya baju raya cuma laku masa raya sajalah kan? Habis musim raya, dah tak berapa ada orang nak beli baju raya.

Bisnes akan lebih sustainable dan tahan lama sekiranya produk jualan kita adalah produk KEPERLUAN.

 

Jadi dah faham kan?

Jangan salah pilih.

Dan jika berminat nak cuba bisnes dari rumah dengan sistem mentoring yang lengkap, boleh hubungi Putri di 017-6021189.

Daftar Bisnes Shaklee

 

Putri Zulaikha
Founder, Cheetah Family
FB : Putri Zulaikha Amin
IG : beauty_byputri
Contact me here –> http://tanyaputri.wasap.my

Atau boleh isi borang di bawah untuk Put hubungi anda:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge