Cara Melancarkan Haid Yang Tersumbat Supaya Tak Ada Masalah Nak Dapat Anak

 

Kalau anda tengah baca ni, anda mungkin antara ribuan wanita yang ada masalah period.

Sama ada tak regular (kejap datang, kejap tak), keluar sikit2 macam tak lawas pun, atau period pain yang melampau teruk sampai terguling2. Ya, untuk sesetengah perempuan, waktu haid adalah waktu yang sangat menyeksakan.

Simptom PMS terlalu banyak dan melampau.

Antara simptom PMS biasanya:

  • Rasa muram, moody dan nak berseorangan
  • Perut rasa sebu
  • Migrain
  • Badan seram sejuk
  • Terasa penat dan lesu
  • Sakit perut / cramps

Ada yang rasa SEMUA simptom di atas, selalunya untuk 2-4 hari pertama datang haid.

Lagi stress kalau dah sakit macam2 ni, tapi bila haid keluar, alahhh sikitnya. Macam malu2 nak keluar pun iya.

Sekejap-sekejap keluar darah, sekejap tak.

Perut rasa sakit melampau tapi darah yang keluar cuma sedikit.

Stress. Risau “ada masalah ke sistem peranakan aku ni kan?”

Jika anda mengalami perkara di atas, awas.

Anda mungkin mengalami masalah haid tak lancar atau tersumbat.

 
Bahaya Ke Kalau Haid Tersumbat?

Setiap bulan, kita akan berovulasi. Dinding rahim akan menebal untuk bersedia sekiranya ovum tersebut disenyawakan.

Darah haid adalah darah kotor yang terdiri dari sel dinding rahim, darah dan ovum yang tidak disenyawakan.

Setiap bulan, sekiranya tiada persenyawaan berlaku, sel-sel dinding dan ovum ni tak lagi diperlukan oleh badan.

Mereka sepatutnya dibuang melalui haid.

Jadi penting tak untuk proses haid kita lancar, smooth dan bersih sebersih2nya?

Penting tau.

Masalah akan timbul apabila yang sepatutnya dibuang, tak dapat dibuang dengan lancar dan kekal tersmpan dalam badan.

Lama-kelamaan, badan akan menjad bertoksik dan sel-sel rosak tadi, bertukar menjadi pelbagai masalah lain seperti cyst,kanser dan juga masalah ketidak-suburan.

Cuba tengok video pendek berkenaan punca yang boleh sebabkan masalah period macam ni;

 

Apa Punca Haid Tersumbat?

Ada pelbagai sebab, tapi antaranya:

  • Berat badan berlebihan
  • Gangguan hormon
  • Stress

Bagaimana nak lancarkan haid yang tersumbat?

  • Gunakan “hot water bottle” dan letakkan di perut waktu datang haid.
  • Elakkan minuman berais sewaktu haid
  • Mengambil suplemen untuk membetulkan hormon seperti GLA Complex dan Vivix

Kenapa perlu ambil supplemen?

Sebab masalah haid yang tidak lancar dan tidak regular adalah masalah berkaitan dalaman. Jadi perlu dibetulkan dengan berikan sel badan kita “targeted nutrients”.

petua lancarkan darah haid

Keistimewaan GLA Complex untuk membetulkan hormon

Istimewanya GLA Complex Shaklee ni adalah GLA yang diekstrak dari bunga borage, dan mempunyai 3 kali ganda lebih GLA dari minyak EPO biasa.

Sering kali digunakan untuk membetulkan hormon wanita yang susah nak mendapat anak dengan membetulkan kitaran haid dan mengeluarkan darah-darah kotor dari perut.

Untuk wanita, sangat disyorkan mengamalkan GLA, lebih-lebih lagi jika mempunyai masalah kitaran haid atau haid tidak lancar.

 

 
Keistimewaan Vivix Shaklee
Vivix Shaklee ni adalah tonik ajaib yang tinggi antioksidan dan kandungan resveratrol yang membantu memulihkan sel-sel dari peringkat DNA lagi.
Pengalaman saya sendiri menggunakan Vivix sewaktu berpantang anak kedua – darah nifas keluar sangat lancar. Siap hari kedua (selepas minum Vivix tu), ada darah sebesar ketulan bantal keluar dan badan rasa sangat lega lepas tu..

 

 

Anda alami masalah Haid Tersumbat?

Put sangat-sangat cadangkan amalan Vivix dan GLA Complex segera untuk elakkan masalah makin teruk. Badan yang tidak mampu keluarkan darah haid dengan lancar adalah tanda sel badan yang kurang sihat.
Betulkan sel badan tersebut dengan Vivix.
GLA Complex juga akan bantu untuk kawal selia hormon badan – bila hormon stabil, period akan lancar dan lawas.
Tak mahu pula kalau nanti dah berkahwin, susah nak dapat cahaya mata.
Masa tu, kalau baru nak dibetulkan, mungkin akan mengambil masa. Elok berikhtiar dari sekarang.

Order sekarang dengan klik butang di bawah. Anda boleh terus beli GLA dan Vivix dari syarikat Shaklee, dan akan selepas membuat pembayaran menggunakan kad kredit / debit, Shaklee akan terus pos kan supplemen tersebut kepada anda.

Saya akan hubungi anda personally untuk berikan panduan makan khas untuk masalah haid. Ini khas dari nasihat nutritionist yang hanya akan diberikan kepada customer saya 🙂

Krim Melembabkan Kulit Muka

Atau anda boleh whatsapp saya untuk saya uruskan pesanan dengan klik link di bawah:

Pengedar Shaklee Subang

Putri Zulaikha
Founder, Cheetah Family

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *