Cara Cepat Kira BMI Tanpa Kalkulator

Salah satu cara nak tentukan tahap kegemukan seseorang adalah dengan kira BMI.

Selalunya formula matematiknya adalah kira kombinasi antara berat dan tinggi.

Semestinya perlukan kalkulator, eheh.

Ataupun senang, banyak jugak online calculator yang boleh digunakan, contohnya di sini, atau di sini.

Tapi hari ni Put nak kongsikan cara mudah dapat “indikator” BMI kita sama ada kurus ke overweight ke obese ke ape tanpa perlukan nombor! Waaaahhhhhhhhhh

Teruja kan hehe

Memperkenalkan teknik yang kujumpa di internet ni…

Semestinya tak tepat (paling tepat adalah masukkan berat dan tinggi dalam kalkulator!) tapi untuk nak quickly check di manakah tahap keseriusan berat badan kita, good enough, kan?
Bye! Nak pergi ukur pergelangan tangan sendiri niiii
Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS/WA 017-6021189

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge