4 Kesan Badan Sihat Lepas Makan GLA Complex

GLA Complex Shaklee, yang merupakan produk Evening Primrose Oil (EPO) Shaklee diekstrak dari minyak borage, yang kaya dengan asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak sunflower dan vitamin E.

Lawan arah jam, dari kiri atas : Evening Primrose Oil (7-10% Natural GLA), Blackcurrant (15-20% Natural GLA), Borage Seed (17-25% Natural GLA). Shaklee menghasilkan produk GLA menggunakan tumbuhan yang mengandungi kandungan GLA semulajadi yang tertinggi. Mana satu pilihan anda?

Satu kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi lebih 300mg GLA, yang merupakan sumber terbaik Omega-6.

Jom lihat 4 sebab kenapa anda patut makan GLA Complex dari Shaklee ni, jom?

1. Membantu meningkatkan kesuburan

Kandungan GLA dalam GLA Complex Shaklee membantu meningkatkan kesuburan, atau dalam erti kata yang lain, membantu pasangan untuk mendapatkan zuriat.

GLA membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti dan seterusnya membantu pergerakan sperma untuk terus ke tiub fallopian ke arah ovum untuk disenyawakan. Cecair serviks yang berkualiti ini selalunya berwarna putih telur, dan kuantitinya akan meningkat pada waktu subur seseorang wanita.

Cecair serviks ini juga membantu memelihara tempoh hayat sperma sehingga 5 hari dalam tiub fallopio – ini sangat membantu untuk meningkatkan peluang persenyawaan sperma dan ovum sewaktu tempoh ovulasi, walaupun dalam tempoh itu suami & isteri tidak bersama.

2. Mengurangkan masalah kekejangan sewaktu PMS (pre-menstrual syndrome)

Waktu senggugut, otot di kawasan rahim dan sekitarnya akan mengalami kekejangan. Kekejangan inilah yang menyebabkan kepada rasa tidak selesa dan sakit sewaktu datang haid. Hormon portaglandin E1, yang berfungsi untuk melegakan kesakitan dan kekejangan otot juga akan digalakkan penghasilannya dengan GLA.

Pengambilan Ostematrix Shaklee dengan GLA boleh memberi impak optimum untuk mengatasi masalah kekejangan PMS ini.

3. Memelihara kesihatan jantung.

Kandungan Omega-6 dalam GLA Complex membantu merendahkan paras kolesterol jahat dalam badan. Apabila diambil bersama Omega Guard Shaklee, gabungan dua produk ini mampu membantu menjana degupan jantung yang stabil.

Jantung yang sihat membolehkan anda beraktiviti dengan lebih tenang..
4. Memperbaiki kulit

Nak kulit sehalus tomato?

Kerana GLA Complex membantu menstabilkan hormon badan, kesan yang akan dialami oleh pengguna termasuklah kulit muka yang semakin bersih, lembap dan tidak lagi kering.

Kalau nak lagi produk hebat untuk kulit, mestilah saya cadangkan Energizing Soy Protein (ESP)! 🙂

Gabungan ESP dan GLA pastinya dapat membuatkan anda tersenyum senang, sebab dah tak perlu keluarkan duit tambahan untuk beli dan belajar memakai mekap!

Nak cuba tak?

Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No: 0176021189
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge