Month: December 2013

Berpantang cara moden dengan Shaklee

Salam semua! Hari ni saya nak kongsikan vitamin-vitamin Shaklee yang telah saya order dan stok untuk berpantang nanti 🙂 Order dah hantar, tinggal tunggu di-poskan aje.. Selepas lama buat research dan baca berpuluh-puluh testimoni / sharing di internet berkenaan pantang, saya ambil keputusan untuk tak makan jamu / herba – sebaliknya mengambil Set Berpantang Shaklee …

Berpantang cara moden dengan Shaklee Read More »

Jamu atau set vitamin pantang shaklee?

Bagi yang akan menjalani tempoh berpantang tak lama lagi, mesti sedang pening dengan lambakan set-set berpantang yang ada di pasaran, kan? Saya pun sama. Pening tengok set berpantang Amway, Nona Roguy, Ibu Halimah, Sendayu Tinggi, etc etc. Kemudian, ada set berpantang Shaklee. Ada beza ke? Sebelum saya jawab soalan tersebut, ibu perlu faham bahawa tujuan …

Jamu atau set vitamin pantang shaklee? Read More »

6 gelas air kosong selepas bangun pagi untuk lancarkan ‘pembuangan’

Mak selalu berbangga dengan cara hidup suaminya a.k.a ayah saya. Katanya, Ayah kau tu Keyo (nama manja di kampung), alhamdulillah sejak mula-mula kahwin lagi tak pernah tinggal tabiat minum air kosong setiap kali bangun tidur, sebelum ke jamban (tak pasti apakah relevannya informasi ini) dan juga sebelum solat subuh. Kata Mak, banyak kelebihan minum air kosong di …

6 gelas air kosong selepas bangun pagi untuk lancarkan ‘pembuangan’ Read More »

Set Kehamilan Shaklee Jimat 20% Pilihan Ibu Mengandung

Sebaik sahaja setiap ibu dapat tahu bahawa beliau sedang membawa seorang lagi khalifah Allah di muka bumi ini, saya yakin ibu pasti mahukan yang terbaik untuk khalifah kecil itu. Saya pun tidak ketinggalan. Sebaik sahaja saya tahu bahawa saya mengandung, saya telah menjalankan research untuk pastikan saya mengambil suplemen yang terbaik untuk si kecil 🙂 …

Set Kehamilan Shaklee Jimat 20% Pilihan Ibu Mengandung Read More »

Set Mengandung Shaklee Terbaik

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, saya boleh katakan bahawa Set Mengandung Shaklee adalah set suplemen terbaik dan paling lengkap untuk ibu mengandung. Kenapa saya katakan Set Mengandung Shaklee adalah yang terbaik? Semua produk Shaklee di dalam set ini mengandungi keperluan UTAMA untuk ibu mengandung Vitamin Shaklee adalah vitamin natural – jadi logiknya kalau nak dibandingkan dengan …

Set Mengandung Shaklee Terbaik Read More »

Perlukah makan vitamin?

Familiar tak dengan statements di bawah ni? Alah, vitamin bukan boleh sembuhkan penyakit pun…Yang penting perlu makan seimbang, ada semua nutrien..kalau dah cukup, vitamin tak perlu..Vitamin? Apa tu? Alien ke? Nanti kalau sakit, baru lah beli vitamin…Banyak sangat brand, malas nak pilih…Dah cuba satu brand XXX, tak ada kesan apa-apa pun…membazir aje..Mahal lah..dari aku beli …

Perlukah makan vitamin? Read More »

Kelebihan Vitalea Shaklee berbanding Produk Brand XX dan YY

Vita-Lea merupakan produk multivitamin dalam rangkai suplemen Shaklee.. Multivitamin Shaklee ini adalah produk multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia pada tahun 1915, dan the fact that vitamin ni masih dimakan dan digunakan pada tahun 2013 ni merupakan salah satu testimoni kepada kualitinya berbanding multivitamin lain yang barangkali telah pupus… Vitalea diformulakan khusus dengan …

Kelebihan Vitalea Shaklee berbanding Produk Brand XX dan YY Read More »